Doar 3.500 de spectatori cu teste Covid-19 negative vor participa la Eurovision 2021

De: Loredana Toma / 01.04.2021, 16:59
Doar 3.500 de spectatori cu teste Covid-19 negative vor participa la Eurovision 2021

Doar un număr limitat de spectatori care vor avea rezultate negative la testul pentru diagnosticarea COVID-19 va putea asista la cea de-a 65-a ediție a Eurovision Song Contest, care va avea loc în portul olandez Rotterdam, între 18 și 22 mai.

Eurovision este parte dintr-o serie de evenimente cu prezență limitată

Concursul Eurovision face parte dintr-o serie de evenimente care vor avea loc în Olanda sub denumirea „fieldlab events„, la care prezenţa unui număr limitat de spectatori în teatre, centre de conferinţe și la meciuri de fotbal va fi permisă doar dacă testele au rezultate negative.

Olanda găzduieşte cea de-a 65-a ediţie a Eurovision, după ce Duncan Laurence a câştigat în 2019, cu piesa „Arcade”. Orașul olandez ar fi trebuit să găzduiască Eurovision anul trecut, însă, din cauza pandemiei, evenimentul a fost anulat.

Semifinalele sunt programate pentru 18 și 20 mai, iar finala, pe 22 mai  la Ahoy Arena din Rotterdam.

Amnesia” este piesa cu care Roxen va reprezenta România la ediția de anul acesta. Roxen intră în prima semifinală, pe poziția a 13-a, potrivit TVR.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Între timp, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

CITEȘTE ȘI: Producții mai puțin cunoscute din Arhiva TVR, disponibile online, din 31 ianuarie

Ţi-o aminteşti pe Ruslana, câştigătoarea Eurovisionului din 2004? De necrezut cum arată la 42 de ani

Foto: TVR