Producții mai puțin cunoscute din Arhiva TVR, disponibile online, din 31 ianuarie

De: Ana Obretin / 26.01.2021, 15:40
Producții mai puțin cunoscute din Arhiva TVR, disponibile online, din 31 ianuarie

Televiziunea Română lansează un inedit proiect media, prin care, din 31 ianuarie, lunar, câte o producţie valoroasă, dar mai puțin cunoscută din Arhiva TVR va fi disponibilă online, pe canalul de YouTube dedicat.

Noutatea este că filmele, care vor fi publicate în ultima duminică a fiecărei luni, se vor adresa internauţilor, ele putând fi vizionate online, gratuit, într-un anumit interval de timp, pe canalul de YouTube al Arhivei TVR, de unde vor fi preluate si de partenerii acestui nou proiect.

Este vorba despre coproducţii dedicate marilor personalităţi din cultura şi sportul românesc, documentare despre momente importante din punct de vedere istoric si social. „În acelaşi timp, activitatea de coproducţie vine în sprijinul sectorului independent – o nouă dovadă că Televiziunea Publică este singura instituţie media din România care sprijină industria autohtonă de film și teatru”, transmite Televiziunea publică.

Şi, pentru că pe 3 februarie 2021 actorul Ştefan Iordache ar fi împlinit 80 de ani, Televiziunea Româna îi dedică în online, pe 31 ianuarie, documentarul „Hobby-ul meu este viața”, iar pe TVR 3, pe 7 februarie, spectacolul de teatru „Don Juan”, în regia lui Dinu Cernescu, precum şi un alt documentar, „Portret Stefan Iordache”, în regia Danielei Ciolan.

Documentarul din 31 ianuarie de pe canalul YouTube al Arhivei TVR este o coproducţie Televiziunea Română şi Filmex, din 2010. Filmul în regia Şerban Marinescu este un portret al actorului realizat prin interviuri şi cu fragmente din filmele în care acesta a jucat.

Documentarul va putea fi vizionat gratuit de pe toate continentele pe 31 ianuarie, în intervalul 10.00 – 23.30. Și pentru ca acest documentar să ajungă la publicul care l-a iubit pe Ştefan Iordache, dar şi la tinerii care nu l-au cunoscut, în intervalul orar menţionat documentarul va fi distribuit şi pe reţele de socializare – atât ale teatrelor în care actorul a jucat (Teatrul Național din Bucureşti, Teatrul Bulandra, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, Teatrul Mic, Teatrul Național din Craiova), cât si pe paginile altor parteneri ai noului proiect al TVR.

CITEȘTE ȘI: „Profu’” și „Las Fierbinți”, printre show-urile care revin în primăvară la Pro TV

FOTO: TVR