Documentare tematice, concerte și ediții speciale, de Paști, la TVR 2

De: Loredana Toma / 28.04.2021, 18:01

De Paști, TVR 2 va avea un program special cu documentare tematice, concerte și ediții speciale ale unor emisiuni deja consacrate.

Pe ordinea de zi a realizatorilor de programe sunt muzica de calitate și buna dispoziție, se arată într-un comunicat remis Apropo de către TVR 2. Pentru cei ce și-au propus să-și petreacă Paștele acasă, în fața micilor ecrane, Vinerea Mare, vine cu o poveste pentru copii, “Povestea lui Blue”, cel mai bun prieten al unui băiat orfan, care va începe la ora 17.10. Adulții vor fi și ei răsfățați, începând cu ora 20.10, cu producția TVR “Meșterul Manole”, de Lucian Blaga, un teleplay nominalizat la categoria cel mai bun spectacol de teatru TV, la ediția din 1994 a premiilor UNITER.

“Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu” și festivalul “We Love Mozart” vor fi difuzate vineri

Tot vineri, atmosfera de Paște este creată prin documentarul “Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu”, începând cu ora 22.10, filmul fiind o incursiune în viața unuia dintre cei mai cunoscuți teologi și duhovnici ai secolului trecut. Tot în Vinerea Mare, telespectatorii pot urmări Festivalul de la Ljubljana “We love Mozart”, cu începere de la ora 14.10, un concert simfonic susținut de Orchestra Radioteleviziunii Slovene, înregistrat în iulie 2020.

Ziua de 1 mai vine la TVR 2 cu o premieră a celei mai noi povești despre Noe, filmul artistic  “Arca vieții”. Producția, realizată în 2015 în regia lui Kenneth Gleenan și produs de BBC One, va începe de la ora 20.10. Nici Mariana Almășan nu lipsește din program, ea aducând tradiții și folclor prin intermediul invitaților săi, printre care Sofia Vicoveanca, Nicolae Furdui Iancu și Margareta Clipa.

Duminică, prima zi de Paște, “Păcală” va trece pragul micilor ecrane, de la ora  20.10, Sebastian Papaiani fiind actorul care îl interpretează, cu măiestrie și umor pe eroul snoavelor românești. De altfel, de la ora 13.00, telespectatorii sunt invitați să urmărească “Gala umorului” , o ediție specială de Paște care îi va readuce în atenție  pe artiștii Jean Constantin, Amza Pellea, Nicu Constantin sau Dem Rădulescu. Nici Irina Loghin și fostul fotbalist Mihai Neșu nu lipsesc de pe ecrane, povești emoționante despre ei fiind spune prin intermediul programelor realizate cu Paul Surugiu, respectiv Irina Păcurariu.

CITEȘTE ȘI: Echipa „Super Neatza cu Răzvan şi Dani” a pregătit trei ediţii speciale de Paşti

În Săptămâna Mare, echipa Observator transmite „drumul patimilor lui Iisus”

Foto: TVR 2