Documentarul “Colectiv”, de Alexander Nanau, a fost premiat la Capri Hollywood Film Festival

De: Ana Obretin / 07.01.2021, 11:24
Documentarul “Colectiv”, de Alexander Nanau, a fost premiat la Capri Hollywood Film Festival

“Colectiv”, de Alexander Nanau, a fost desemnat cel mai bun documentar european la ediția din 2021 a Capri, Hollywood – The International Film Festival, care s-a încheiat săptămâna aceasta în Italia.

Documentarul „Colectiv”, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția din 2019, spune povestea primului an de după incendiul din clubul Colectiv, care a avut loc pe 30 octombrie 2015. Urmărind jurnaliști, victime și oficiali guvernamentali, documentarul oferă o prezentare intransigentă a impactului pe care îl are jurnalismul de investigație când este făcut la cel mai înalt nivel.  “Colectiv” a mai fost premiat, printre altele, cu trofeul pentru cel mai bun documentar și de Academia de Film Europeană și este propunerea României pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internațional în 2021.

Zeci de premii au fost decernate de un juriu format din personalități ale industriei cinematografice la festivalul din Capri, a cărui a 25-a ediție a avut loc virtual, potrivit The Hollywood Reporter.

Producția Netflix “The Trial of the Chicago 7”, o aclamată dramă politică regizată de Aaron Sorkin, a fost marele câștigător ale evenimentului, cu patru premii, inclusiv cele pentru cel mai bun film și cel mai bun actor în rol secundar (Sacha Baron Cohen). 

Alte premii de top au fost acordate lui Chloe Zhao (cel mai bun regizor, pentru “Nomadland”), Anthony Hopkins (cel mai bun actor, pentru “The Father”), Sophia Loren (cea mai bună actriță, pentru “The Life Ahead”), Amanda Seyfried (cea mai bună actriță în rol secundar, pentru “Mank”), Edoardo Ponti (cel mai bun scenariu adaptat, pentru “The Life Ahead”), Lee Isaac Chung (cel mai bun scenariu original, pentru “Minari”) și peliculei Pixar “Soul” (cel mai bun lungmetraj animat).

Premiile sunt un potențial indicator pentru marii câștigători ai acestui sezon de premii de la Hollywood. Anul trecut, doi dintre marii câștigători ai evenimentului italian, “The Irishman” și “Once Upon a Time in Hollywood”, au primit fiecare 10 nominalizări la Oscar.  

CITEȘTE ȘI: IndieWire: “Colectiv”, de Alexander Nanau, și “La Gomerra”, de Corneliu Porumboiu, printre filmele anului

FOTO: Profimedia