Ed Asner, cunoscut din „The Mary Tyler Moore Show” și „Lou Grant”, a murit la vârsta de 91 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 30.08.2021, 08:07
Ed Asner, cunoscut din

Actorul Ed Asner, de șapte ori câștigător al premiului Emmy, care a jucat rolul lui Lou Grant atât în ​​sitcom-ul „The Mary Tyler Moore Show”, cât și în drama „Lou Grant”, înainte de revenirea sa în 2009, cu „Up”, unde a fost vocea lui Carl, a murit. Avea 91 de ani.

Publicistul său a confirmat știrea pentru Variety, specificând că a murit duminică înconjurat de familie. Contul oficial de pe Twitter al lui Asner a postat un mesaj din partea familiei sale, scare se încheie cu „Noapte bună, tată. Te iubim.”

 

Ed Asner a făcut mulți ani figurație în televiziune și filme, înainte de a da lovitura cu personajul său Lou Grant, redactor șef în „The Mary Tyler Moore Show”, care i-a adus trei premii Emmy, pentru rol secundar. Când sitcom-ul a fost anulat, el s-a întors ca același personaj într-o serie mai dură, care i-a adus alte două premii Emmy, de data aceasta pentru rol principal și un total de cinci nominalizări. Actorul a câștigat încă două Emmy pentru munca sa din “Rich Man, Poor Man” și “Roots”, ajungând astfel la un total de șapte premii. Mai recent a apărut pe „Grace & Frankie”, „Cobra Kai”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI:  „Candyman” a urcat direct pe locul întâi în box office-ul nord-american de weekend, în săptămâna lansării

 

Tags: