„Candyman” a urcat direct pe locul întâi în box office-ul nord-american de weekend, în săptămâna lansării

De: Nicoleta Lepădatu / 30.08.2021, 07:40

Horror-ul „Candyman”, cu Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo, Kyle Kaminsky și Vanessa Williams în distribuție, a urcat direct pe primul loc în box office-ul nord american, în primul weekend de la lansare, cu încasări de 22,3 milioane de dolari.

Pelicula este o „continuare spirituală” a filmului de groază „Candyman” (1992), a cărui acțiune revine în cartierul Cabrini Green din Chicago, acolo unde a început legenda. Dintotdeauna locuitorii cartierului au fost terorizați de o poveste care s-a răspândit în comunitate despre un ucigaș supranatural cu o mână-cârlig, ușor de invocat de cei care îndrăznesc să îi repete numele de cinci ori într-o oglindă.
În zilele noastre, un artist vizual pe nume Anthony McCoy și iubita sa, o directoare de galerie de artă pe nume Brianna Cartwright, s-au mutat într-un apartament luxos din cartierul Cabrini, de nerecunoscut în prezent.
Anthony, fiind în impas în carieră și disperat să-și păstreze statutul în lumea artei din Chicago, începe să exploreze prin picturi detalii macabre bazate pe adevărata poveste a lui Candyman, deschizând, fără să știe, o ușă către un trecut complex și dezlănțuind valul terifiant de violențe care îl vor pune față în față cu propriul destin.

Pe locul doi în box office-ul nord-american de weekend coboară „Free Guy”, după două săprămâni la rând petrecute în fruntea clasamentului, cu încasări de 13,5 milioane de dolari.

O comedie care se transformă treptat într-o poveste despre alegeri, curaj, prietenie, umanitate și ce înseamnă să te găsești pe tine într-o lume care vrea să te conformezi, cu Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar și Taika Waititi în rolurile principale.

Purtând semnătura regizorului Shawn Levy și bazat pe un scenariu semnat de Matt Lieberman și Zak Penn, filmul spune povestea lui Guy, un casier bancar, care duce o viață banală până în clipa în care realizează că trăiește într-un joc video și tot universul îi este dat peste cap.

Cu încasări de 6,6 milioane de dolari, locul trei pe podiumul de săptămâna aceasta este ocupat de către animația „Paw Patrol”, aflată săptămâna trecută pe locul 2.

După ce serialul cu același nume s-a bucurat de succes, aventurile cățelușilor au acum și o variantă pentru marele ecran. Poate că nu va câștiga premii importante, dar este un film care abordează tot felul de probleme de viață, pe înțelesul celor mici.

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele din America de Nord este completat de: „Jungle Cruise”   (5 milioane de dolari), „Don’t Breathe 2‟ (2,8 milioane de dolari), „Respect‟ (2,1 milioane de dolari), „The Suicide Squad‟ (2 milioane de dolari), „The Protege‟ (1,6 milioane de dolari),  „The Night House” (1,2 milioane de dolari) și „Black Widow/ Văduva neagră” (855.000 de dolari).

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: „Free Guy / Eliberează-l pe Guy”, din nou pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend