„Jungle Cruise” a urcat direct pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, în această săptămână

De: Nicoleta Lepădatu / 02.08.2021, 06:49
„Jungle Cruise” a urcat direct pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, în această săptămână

Noul film marca Disney, „Jungle Cruise”, o aventură plină de neprevăzut în sălbatica junglă amazoniană, se află săptămâna aceasta pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend, cu 34,2 milioane de dolari.

Filmul inspirat din celebra atracție cu același nume din clasicele parcuri de distracții îi aduce pe marile ecrane pe Dwayne Johnson și Emily Blunt, în rolurile principale, într-o misiune pe viață și pe moarte pentru a găsi Arborele Vieții și a salva omenirea.

Aventura  începe cu morocănosul și spiritualul căpitan Frank Wolff (Dwayne Johnson) la cârma vasului La Quila – o vechitură plină de farmec – care, în mijlocul Primului Război Mondial, este angajat de hotărâta cercetătoare Dr. Lily Houghton (Emily Blunt) pentru a o conduce în cele mai periculoase zone din Amazon.

Ea speră să rezolve misterul din spatele unui artefact tribal, o relicvă legendară care ar avea puterea de a schimba soarta omenirii, căutând să găsească Arborele Vieții. Lucrurile însă nu sunt deloc simple, mai ales că Frank este amenințat să fie scos din domeniu de către un tour operator rival – Nilo – care are și avantajul de a fi fost angajat de un prinț european pentru a face același traseu, având același scop final.

Urmăriți de vasul rival, Frank și Lily, deși nu sunt neapărat de acord, formează o echipă puternică în această călătorie epică. Îl au alături și pe fratele lui Lily, un gentleman ca la carte, care îi ajută să facă față numeroaselor pericole pe care le întâlnesc pe măsură ce se afundă în luxurianta pădure amazoniană.

Pe locul secund în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 6,7 milioane de dolari de află The Green Knight‟, cu Dev Patel în rolul principal. O aventură fantastică bazată pe legenda arthuriană atemporală, „The Green Knight‟ spune povestea lui Sir Gawain, nepotul curajos și capricios al Regelui Arthur, care pornește într-o îndrăzneață încercare de a se confrunta cu Cavalerul Verde. Încurajat de rege și regină, Gawain pleacă în căutarea faimosului Cavaler Verde, o prezență uriașă, groaznică, care pândește undeva în mediul englez. Gawain călătorește și se pregătește să-și îndeplinească soarta, întâlnindu-se cu o serie de amenințări.

Câștigătoul de săptămâna trecută „Old: Prizonierii timpului”, un thriller care te va ține cu sufletul la gură, se află de data aceasta pe locul trei în topul încasărilor în cinematografele americane, cu 6,7 milioane de dolari. O familie cu doi copii pleacă în ceea ce urmează să fie ultima lor vacanță împreună, înainte ca părinții să se despartă. Cu dorința de a crea amintiri de neuitat, merg pe o insulă tropicală, unde totul indică faptul că au ajuns într-un adevărat paradis: de la hotel, felul în care sunt primiți și tratați, până la peisajele care le taie respirația. A doua zi după sosire, managerul hotelului le recomandă să petreacă o zi pe o plajă specială din apropiere, care este destinată doar anumitor oaspeți… aleși. Doar că locul unde ajung este unul în care timpul trece mult mai repede, fiecare 20 de minute echivalând cu un an din viață. Din momentul în care descoperă acest lucru, totul se transformă într-o cursă contracronometru pentru a scăpa de acolo. Dar câți dintre cei deveniți prizonierii timpului vor reuși să evadeze?

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele din America de Nord este completat de: Black Widow/ Văduva neagră(6,4 milioane de dolari), „Stillwater” (5,1 milioane de dolari), „Space Jam: A New Legacy” (4,2 milioane de dolari), „Snake Eyes: G.I. Joe Origins‟ (4 milioane de dolari), „F9: The Fast Saga” (2,6 milioane de dolari), „Escape Room: Tournament of Champions‟ (2,2 milioane de dolari) și „The Boss Baby: Family Business‟ (1,3 milioane de dolari).

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: „Old: Prizonierii timpului”se află pe primul loc în box office-ul nord-american în această săptămână