„Free Guy / Eliberează-l pe Guy”, din nou pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend

De: Nicoleta Lepădatu / 23.08.2021, 07:44
„Free Guy / Eliberează-l pe Guy”, din nou pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend

„Free Guy / Eliberează-l pe Guy”, cea mai nouă producție a studiourilor 20th Century rămâne pentru a doua săptămână pe locul întâi în box office-ul nord-american de weekend, cu încasări de 18,7 milioane de dolari. O comedie care se transformă treptat într-o poveste despre alegeri, curaj, prietenie, umanitate și ce înseamnă să te găsești pe tine într-o lume care vrea să te conformezi, cu Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar și Taika Waititi în rolurile principale.


Purtând semnătura regizorului Shawn Levy și bazat pe un scenariu semnat de Matt Lieberman și Zak Penn, filmul spune povestea lui Guy, un casier bancar, care duce o viață banală până în clipa în care realizează că trăiește într-un joc video și tot universul îi este dat peste cap.

Guy (Ryan Reynolds) lucrează la banca din Free City și este genul de om plin de veselie și optimism, oricând gata să iasă la o cafea. Asemenea prietenului său Buddy (Lil Rel Howery), Guy debordează de poftă de viață și energie. Însă totul se schimbă când descoperă că e doar un personaj secundar într-un joc video foarte violent – “Free City”.

Distribuit de studiourile Soonami, conduse de mogulul lacom Antwan (Taika Waititi), “Free City” este un joc foarte popular în care domnesc haosul și devastarea. Jucătorii au parte de o experiență trufașă în joc și progresează numai prin săvârșirea de acte de vandalism.

Pe locul doi, cu încasări de 13 milioane de dolari intră animația PAW Patrol: The Movie‟. După ce serialul cu același nume s-a bucurat de succes, aventurile cățelușilor au acum și o variantă pentru marele ecran. Poate că nu va câștiga premii importante, dar este un film care abordează tot felul de probleme de viață, pe în’elesul celor mici.

Cu încasări de 6,2 milioane de dolari, podiumul box office-ului nord-american de weekend este completat de către noul film marca Disney, „Jungle Cruise”, o aventură plină de neprevăzut în sălbatica junglă amazoniană. Filmul inspirat din celebra atracție cu același nume din clasicele parcuri de distracții îi aduce pe marile ecrane pe Dwayne Johnson și Emily Blunt, în rolurile principale, într-o misiune pe viață și pe moarte pentru a găsi Arborele Vieții și a salva omenirea.

Aventura  începe cu morocănosul și spiritualul căpitan Frank Wolff (Dwayne Johnson) la cârma vasului La Quila – o vechitură plină de farmec – care, în mijlocul Primului Război Mondial, este angajat de hotărâta cercetătoare Dr. Lily Houghton (Emily Blunt) pentru a o conduce în cele mai periculoase zone din Amazon.

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele din America de Nord este completat de: „Don’t Breathe 2‟ (5 milioane de dolari), „Respect‟ (3,8 milioane de dolari), „The Suicide Squad‟ (3,4 milioane de dolari), The Protege‟ (2,9 milioane de dolari),  „The Night House” (2,8 milioane de dolari), „Reminiscence” (2 milioane de dolari) și Black Widow/ Văduva neagră (1,1 milioane de dolari).

Foto: Forum Film România

CITEȘTE ȘI: „Free Guy / Eliberează-l pe Guy” se află pe primul loc și în box office-ul românesc de weekend