Ed Sheeran, primul artist cu peste 100 de milioane de fani pe Spotify; cine completează Top 5

De: Ana Obretin / 28.07.2022, 10:14
Ed Sheeran, primul artist cu peste 100 de milioane de fani pe Spotify; cine completează Top 5

Ed Sheeran a devenit primul artist care a ajuns la 100 de milioane de urmăritori pe Spotify. Starul britanic în vârstă de 31 de ani a depășit un alt prag în cariera sa pop, devenind cel mai urmărit muzician de pe platforma de streaming.

Pentru a sărbători, vedeta a postat un videoclip în care apare purtând un tricou de la gigantul de streaming, pe care scrie: „Întreabă-mă despre cele 100 de milioane de urmăritori pe SPOTIFY”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Ed Sheeran (@teddysphotos)

CITEȘTE ȘI: 10 filme biografice cu muzicieni (Video)

Cinci muzicieni faimoși care au acum joburi de oameni obișnuiți

Top 25: Cele mai căutate melodii din filme în aplicația Shazam

Top 5 cei mai urmăriți muzicieni pe Spotify

Ariana Grande este a doua cea mai urmărită vedetă de pe Spotify, cu 81,64 de milioane de fani, urmată de Billie Eilish (66,18 milioane), Drake (65,40 de milioane) și Justin Bieber (63,49 de milioane), potrivit contactmusic.com.

Ed Sheeran, premiat cu Grammy, a ajuns la 50 de milioane de fani în martie 2020 și este, de asemenea, cel mai ascultat artist, cu 81,20 de milioane lunar.

Luna trecută, Ed a fost desemnat cel mai ascultat artist din 2021 în Marea Britanie. De asemenea, single-ul său „Bad Habits” a fost cel mai ascultat anul trecut. Autorul hitului „2step” este singurul artist din istorie care a revendicat ambele titluri în doi ani diferiți. În 2017, Ed a reușit același lucru cu hitul „Shape of You” de pe LP-ul „Divide”.

Datele, compilate de Phonographic Performance Limited (PPL), au arătat că David Guetta este al doilea artist cel mai ascultat în 2021.

Dua Lipa a ocupat locul al treilea și a fost urmată de Little Mix, Coldplay, The Weeknd, Justin Bieber, Calvin Harris, Taylor Swift și Pink. 

CITEȘTE ȘI: Metallica o urmează pe Kate Bush în topuri, tot datorită fenomenului „Stranger Things”

Foto: Profimedia Images