Elvis Costello și Iggy Pop lansează un EP în limba franceză

De: Loredana Toma / 29.03.2021, 14:29
Elvis Costello și Iggy Pop lansează un EP în limba franceză

Cântăreții Elvis Costello și Iggy Pop au pregătit  un nou material muzical, un EP intitulat  “La Face de Pendule à Coucou”, care include adaptări în limba franceză ale unor melodii de pe albumul din 2020 al primului, “Hey Clockface”.

În luna decembrie a anului trecut, cele două staruri au realizat deja o previzualizare a EP-ului, care a inclus versiunea lui Pop a piesei “No Flag”. Albumul, care include și colaborări cu Isabelle Adjani și Tshegue, va avea lansarea în format vinil în această vară.

“Am lucrat câte 40 de minute pe zi, timp de cinci săptămâni”

Vorbind despre dificultatea de a traduce cântecele în franceză, Iggy Pop a precizat că nu a fost ușor, dar că această limbă are ceva unic și că a lucrat câte 40 de minute pe zi, timp de cinci săptămâni, astfel încât să nu se plictisească sau să obosească.

“Limba franceză are ceva unic și special. Nicio altă limbă nu are vocale care să sune așa. Să înveți un cântec care se cântă așa rapid precum ‘No Flag’ nu e ușor. Mi-a luat o lună de practică, pentru că buzele mele nu erau obișnuite cu această combinație de sunete. Am lucrat  în jur de vreo cinci săptămâni, câte 40 de minute pe zi. Am vrut să lucrez așa ca să nu mă plictisesc și să fie distractiv”, a precizat Iggy Pop, potrivit NME.

La începutul anului, Costello și-a amintit de perioada dintre 1977-1989, când el și trupa sa au primit interdicția de a mai intra în emisiunea “Saturday Night Live. Pe 17 decembrie 1977, artistul și trupa sa, The Attractions, urmau să apară în emisiune. Au cântat “Watching The Detectives” și un fragment din “Less Than Zero”, melodie pe care casa lor de producție a insistat să o cânte, iar apoi au decis să schimbe playlist-ul brusc: “Îmi pare rău, doamnelor și domnilor, dar nu are rost să cântăm piesa asta aici, acum”, a spus Costello și a continuat cu piesa “Radio, Radio”, care aducea critici difuzărilor comerciale.

Costello a precizat că a făcut acest lucru după modelul lui Jimi Hendrix, care s-a comportat similar în timpul unui show BBC, în 1969, când a întrerupt “Hey Joe” pentru a cânta “Sunshine Of Your Love”.

CITEȘTE ȘI: Iggy Pop a lansat un imn anti-COVID surpriză, „Dirty Little Virus”

Iggy Pop ar prefera să sfârșească în colții unui rechin, decât într-un azil de bătrâni!

Foto: Profimedia Images