Iggy Pop a lansat un imn anti-COVID surpriză, „Dirty Little Virus”

De: Ana Obretin / 23.12.2020, 12:35
Iggy Pop a lansat un imn anti-COVID surpriză,

Legenda muzicii punk rock Iggy Pop a lansat o piesă despre pandemia care a marcat toată planeta anul acesta, un imn rock anti-COVID surpriză, „Dirty Little Virus”.

Într-un clip publicat pe contul său de YouTube, celebrul rocker a povestit de ce și cum a compus piesa “Dirty Little Virus”. “Covid-19 este pe scenă”, spune Pop despre piesa al cărei refren este “Micul virus murdar, care doarme în corpul nostru”. „Băieții și fetele nu își pot opri lumea. Bunicul este mort” și “Are doar 19 ani, dar te poate ucide”, sunt alte versuri din această piesă. Iggy Pop a compus cântecul împreună cu muzicianul american Leron Thomas, care cântă la trompetă și a realizat aranjamentul orchestral, în timp ce Ari Tetiel cântă la chitară. 

„Dacă ar exista un om al anului, acesta ar fi virusul”

„Am vrut să scriu niște versuri directe, nu ceva prea emoționant sau profund”, a explicat Iggy Pop. „O perspectivă mai degrabă jurnalistică: cine, ce, când, unde? Am omis ‘de ce’, pentru că devenea prea complex, dar mi-am exprimat sentimentele”, a mai spus acesta. „A fost cea mai mare provocare din viața mea și, recunosc, pentru toată lumea, de aproape un an. Dacă ar fi să numim persoana anului, aceea ar fi virusul, de aceea am scris aceste versuri”, a concluzionat starul în vârstă de 73 de ani, potrivit Billboard

În ianuarie, înainte ca virusul să provoace haos pe Glob, autorul hitului „Lust for Life” a primit un premiu Grammy pentru întreaga carieră. Iggy s-a declarat șocat când a fost sunat de cei de la Recording Academy să le confirme că va primi premiul. „Am fost cu adevărat surprins. Nu vorbeam cu ei. Cât a trecut (de când nu a mai vorbit cu ei, n.r.)? 50 de ani? Niciun Grammy!”, a povestit acesta.

„Dar au spus ‘Ai câștigat!”. Și eu am întrebat dacă sunt obligat să fac ceva. Și ei au spus ‘Nu. Nu mai poate fi schimbat (premiul, n.r.)’. Mi s-a părut drăguț”, a mai povestit cel supranumit „nașul muzicii punk”.

CITEȘTE ȘI: Twenty One Pilots a stabilit un record Guinness pentru cel mai lung clip muzical live

Foto: Profimedia