Twenty One Pilots a stabilit un record Guinness pentru cel mai lung clip muzical live

De: Loredana Toma / 22.12.2020, 15:51
Twenty One Pilots a stabilit un record Guinness pentru cel mai lung clip muzical live

Duoul american Twenty One Pilots a stabilit un record Guinness pentru cel mai lung clip muzical difuzat live.

În tandem cu un an care părea că nu se mai termină, membrii Twenty One Pilots au lansat un proiect inedit, un videoclip care, la fel, părea fără sfârșit. Muzicienii au lansat live piesa „Level of Concern” și au stabilit un nou record Guinness, pentru cel mai lung clip muzical. Recordul anterior a fost înregistrat de Pharrell Williams, cu videoclipul piesei “Happy”. Cântecul lui Williams a rulat non-stop timp de 24 de ore, în timp ce „Level of Concern” a fost live pe YouTube, timp de 177 zile, continuu, datorită imaginilor cu care a fost împrospătat de fani.

Videoclipul, mereu surprinzător, a fost conceput de Twenty One Pilots împreună cu regizorii Jason Nickel și Jason Zada. Proiectul a fost lansat pe 12 iunie cu un fel de “vânătoare de comori” care consta în deblocarea a 20 de coduri, fiecare dintre acestea ducând către un dosar, arhivat, ce conținea fotografii, clipuri sau simboluri din telefoanele personale ale băieților din trupă. Fiecare cod ducea către un alt cod necesar încheierii jocului. Clipul a adunat astfel peste 400 de versiuni zilnice.

Videoclipul se actualiza la fiecare trei minute cu un nou conținut primit de la fani. În total videoclipul a fost live timp de 4.264 de ore, 10 minute și 25 de secunde, până pe 16 decembrie, când toboșarul trupei, Josh Dun, a stopat proiectul.

Lansare: “Cântec de pandemie” – “Christmas Saves the Year”

Și, ca să termine anul cu stil, pe 8 decembrie, băieții de la Twenty One Pilots au lansat un cântec surpriză, de pandemie, pentru sărbători, “Christmas Saves the Year”. Piesa a debutat în topul Billboard’s Alternative Airplay și a devenit primul cântec tematic, de sărbători, inclus în acest clasament din 2012 până în prezent.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Cele mai bune videoclipuri muzicale din 2020

FOTO:Profimedia