Emagic Week, la Arenele Romane din București, cu Morcheeba, Thievery Corporation și Passenger

De: Ana Obretin / 16.05.2022, 15:36
Emagic Week, la Arenele Romane din București, cu Morcheeba, Thievery Corporation și Passenger

Prima ediție Emagic Week va avea loc între 24 iunie și 1 iulie la Arenele Romane din București și include patru concerte, cu Morcheeba, Thievery Corporation, Passenger și Postmodern Jukebox.

Astfelm concertul susținut de Morcheeba și Golan va avea loc pe 24 iunie, cel al Thievery Corporation, pe 27 iunie,  Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox va avea un show pe 28 iunie, iar Passenger, pe 1 iulie.

Organizatorii evenimentului au pus în vânzare Emagic week pass, un abonament care poate fi achiziționat la prețul de 359 lei, de pe weekpass.emagic.ro Abonamentul oferă șansa de a participa la toate cele patru evenimente și poate fi transmis și prietenilor, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori. Mai multe detalii despre condițiile de folosire a abonamentului se găsesc pe site-ul organizatorului.

Morcheeba + special guest Golan

Skye Edwards și Ross Godfrey se întorc anul acesta în România, cu un show de promovare a celui de-al zecelea album de studio, “Blackest Blue”, compus în pandemie și lansat în primăvara lui 2021. Albumul explorează sound-urile experimentale cu care duoul londonez și-a obișnuit fanii de-a lungul celor aproape trei decenii de carieră, continuând călătoria muzicală ce i-a consacrat că pionieri ai scenei muzicale britanice și i-a făcut cunoscuți în toate colțurile lumii, cu vânzări de miloane de albume. Pe 24 iunie, pe scena Arenelor Romane, se vor auzi în premieră piesele de pe “Blackest Blue”, precum și altele deja foarte cunoscute și iubite de public.

Thievery Corporation

Trupa revine pe 27 iunie la București pentru un live electrizant, cu full band. Rob Garza si Eric Hilton au devenit cunoscuti în 1996, când o piesă le-a fost inclusă pe una dintre compilațiile renumiților DJi și producători Kruder & Dorfmaister și au atins faima mondială cu cel de-al treilea și cel mai popular album al lor – „The Richest Man în Babylon”. În cei peste 25 de ani de activitate, Thievery Corporation a rămas unul dintre cele mai populare proiecte associate cu muzica electronică, cu un stil ce îmbină elemente de dub, acid jazz, reggae, muzică clasică indiană, muzică din Orientul Mijlociu, hip hop, muzică electronică și muzică braziliană, inclusiv bossa nova. Inițial cunoscuți pentru muzică abstractă, instrumentală, clasificată undeva între trip-hop și jazz, sunetul Thievery Corporation s-a extins pe parcursul anilor, incluzând vocalisti și instrumente live, iar principiile DYI și mesajele lor pentru incluziune au devenit astăzi din ce în ce mai relevante.

Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox

Fenomenul pop-jazz Postmodern Jukebox continuă concertele din cadrul turneului mondial început în 2021, sub egida “The Grand Reopening Tour” (“Marea Redeschidere”) și promite audiențelor de pretutindeni o petrecere senzațională în stilul anilor ’20, cu un live performance ca pe vremea Marelui Gatsby. Ca toate showurile Postmodern Jukebox, concertul din cadrul “The Grand Reopening Tour” va aduce pe scena Arenelor Romane un ansamblu impresionant de muzicieni multi-talentați ce vor da viață compozițiilor lui Scott Bradlee. Turneului i se vor alătura, seară de seară, invitați-surpriză, ce vor face că fiecare spectacol să fie unic și imprevizibil – transformându-l într-una dintre cele mai încântătoare experiențe muzicale live ale timpurilor noastre, dar și ale timpurilor apuse.

Passenger

Mike Rosenberg, cunoscut mai mult sub numele sau de scenă – Passenger , este un cântăreț-compozitor de folk-rock din Brighton, Marea Britanie, ce a câștigat un număr impresionant de premii pentru activitatea sa muzicală. Cu toate că și-a pornit cariera cântând la colțurile străzilor din regat, a ajuns în scurt timp să umple stadioane din toată lumea, după ce single-ul “Let Her Go” s-a clasat pe prima poziție în topurile din mai multe țări și a atins succesul internațional, având acum peste trei miliarde de vizualizări pe YouTube.

După lansarea celui mai recent album – “Songs For The Drunk And Broken Hearted”, Passenger își continuă în 2022 turneul mondial cu trupă live, în care va interpreta piesele de pe ultimul album, dar și piese devenite deja clasice.

CITEȘTE ȘI: Concertele anului: ce artiști vor veni în România în 2022

Foto: Emagic