Emmy 2022: „Succession”, „Ted Lasso”, „The White Lotus”, cele mai multe nominalizări

De: Nicoleta Lepădatu / 12.07.2022, 21:17
Emmy 2022: „Succession”, „Ted Lasso”, „The White Lotus”, cele mai multe nominalizări

Nominalizările la premiile Primetime Emmy din 2022 au mers către seriale care revin cu sezoane noi, dar și către unele noi-nouțe, „Succession”, de la HBO conducând cu 25 de nominalizări.

„Squid Game” de la Netflix a făcut istorie, de asemenea, fiind primul serial în limba non-engleză care a câștigat o nominalizare pentru cea mai bună dramă.

Drama HBO „Succession”, care a câștigat anterior nouă premii Emmy, a obținut trofeul pentru cel mai bun serial dramă și încă două pentru cel mai bun actor (Brian Cox și Andrew Strong). Serialul a câștigat, de asemenea, nominalizări pentru actori în roluri secundare, pentru Nicholas Braun, Kieran Culkin, Matthew Macfayden, J. Smith-Cameron și Sarah Snook. De asemenea, a câștigat șapte nominalizări la Emmy la categoriile de actori invitați pentru actorii Adrien Brody, James Cromwell, Hope Davis, Sanaa Lathan și Harriet Walter.

Comedia de la Apple TV+, „Ted Lasso”, a avut 20 de nominalizări, inclusiv pentru actorul principal și co-creatorul Jason Sudeikis, care a câștigat un Emmy anul trecut pentru interpretarea rolului omonim. Co-starurile sale, câștigătoare de Emmy, Brett Goldstein și Hannah Waddingham, au obținut și ele în acest an nominalizări, la fel ca Toheeb Jimoh, Nick Mohammed și Juno Temple. James Lance, Sam Richardson și Harriet Walter au câștigat nominalizări la categoriile de invitați.

Serialul de la HBO, „The White Lotus”, a câștigat 20 de nominalizări, în mare parte pentru distribuția sa de ansamblu: Murray Bartlett, Jake Lacy și Steve Zahn au câștigat nominalizări la categoria actori în rol secundar, în timp ce Connie Britton, Jennifer Coolidge, Alexandra Daddario, Natasha Rothwell și Sydney Sweeney au fost nominalizate pentru cea mai bună actriță în rol secundar.

Face istorie cu cele 14 nominalizări ale sale „Squid Game” de la Netflix, primul serial în limba non-engleză care a fost nominalizat la un Emmy în primetime. A câștigat nominalizări pentru cea mai bună dramă, cel mai bun actor (Lee Jung-jae), cel mai bun actor în rol secundar (Park Hae-soo și Oh Yeong-su), cea mai bună actriță în rol secundar (Jung Ho-yeon) și actriță invitată (Lee You-mi). Creatorul Hwang Dong-hyuk a fost nominalizat și pentru scrierea și regia serialului dramă.

Cea de-a 74-a ediție a Premiilor Emmy va fi transmisă luni, 12 septembrie, în direct.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Filmările pentru sezonul 4 din „Succession” sunt în desfășurare. Au fost confirmate 10 episoade

Globurile de Aur 2022: „The Power of the Dog”, „West Side Story” și „Succession”, marile câștigătoare la ediția din acest an