Eric Clapton și-a anulat două concerte europene după ce a fost testat pozitiv pentru COVID

De: Nicoleta Lepădatu / 19.05.2022, 07:54
Eric Clapton și-a anulat două concerte europene după ce a fost testat pozitiv pentru COVID

Eric Clapton, un critic al vaccinurilor împotriva coronavirusului și al restricțiilor pandemice, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și a anulat două concerte europene.

Concertele lui Clapton la Zurich de marți și la Milano de miercuri vor fi reprogramate, a anunțat muzicianul pe pagina sa de Facebook și pe site-ul oficial. Rockerul în vârstă de 77 de ani a fost testat pozitiv în urma concertului său de la Royal Albert Hall din Londra, de pe 8 mai.

„Eric vrea să evite transmiterea oricărei infecții membrilor trupei, echipei tehnice, promotorilor și, bineînțeles, fanilor”, se arată în declarație. El speră să poată relua turneul începând cu cele două concerte programate la Bologna pe 20 mai.

„Este foarte frustrant faptul că, după ce a evitat COVID-ul pe tot parcursul stării de urgență și pe tot parcursul perioadei în care au fost aplicate restricții de călătorie, Eric ar fi trebuit să nu se îmbolnăvească în acest moment”, se arată în comunicatul oficial.

Clapton și-a exprimat în trecut scepticismul față de vaccinul anti COVID-19. În 2020, el și Van Morrison au lansat o melodie anti-lockdown intitulată „Stand and Deliver”, cu versurile: „Vrei să fii un om liber sau vrei să fii un sclav?” De asemenea, el a atacat un an mai târziu cu piesa „This Has Gotta Stop”.

Eric Clapton a primit ambele doze de vaccin de la AstraZeneca împotriva virusului, dar a spus că a avut „reacții severe” și se temea că nu va mai cânta niciodată.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Eric Clapton refuză să cânte în locuri unde se cere dovada vaccinării anti-COVID

 

Tags: