„Euphoria” este cel mai popular serial al deceniului pe Twitter

De: Ana Obretin / 28.02.2022, 11:00

Cu peste 30 de milioane de tweet-uri generate doar în Statele Unite ale Americii de la lansarea celui de-al doilea sezon, pe 9 ianuarie, „Euphoria” este cel mai comentat serial de pe rețeaua de socializare online din 2020 și până în prezent.

Serialul american produs de HBO a făcut subiectul mai multor tweet-uri decât orice altă producție similară a ultimului deceniu în Statele Unite, potrivit unui comunicat de presă citat de Variety. Cele 30 de milioane de tweet-uri sunt cu 51% mai multe față de cele generate de primul sezon.

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai ascultate coloane sonore ale serialelor din toate timpurile, făcut de Spotify

Zendaya și John David Washington ar putea fi cuplul ‘Malcolm & Marie’ de Oscar

Creat și scris de Sam Levinson, serialul apreciat de critici o are pe Zendaya în rolul Rue Bennett, o dependentă de droguri care iese dintr-un centru de dezintoxicare și se străduiește să dea sens lumii în care trăiește. Acest lucru începe să se schimbe odată cu sosirea lui Jules, interpretat de Hunter Schafer. Cu un ton ultra-întunecat și imagini șocante, serialul face portretul unei generații care crește cu un smartphone în mână, expusă tuturor exceselor și hotărâtă să le testeze pe toate.

Potrivit Jennei Ross, director de parteneriate TV la Twitter, „Serialul și-a asigurat o comunitate puternică de fani dedicați, care nu vorbesc doar despre personajele și scenele lor preferate, ci și despre frustrările și temerile lor, în special cu privire la ceea ce se va întâmpla cu personajele”.

Serialul a generat numeroase meme și parodii. Twitter a mai precizat că personajele care au făcut subiectul celui mai mare număr de tweet-uri sunt Nate Jacobs (Jacob Elordi), Fezco (Angus Cloud) și eroina Rue Bennett, interpretată de Zendaya.

Dacă „Euphoria” a fost lăudat de public și de critici încă de la lansare, acest al doilea sezon a fost cel al consacrarii: numărul de telespectatori aproape s-a dublat față de prima parte. Ultimul episod al celui de-al doilea sezon va fi difuzat duminică în SUA, iar a treia parte a fost deja comandată. 

CITEȘTE ȘI: The Weeknd este coscenarist într-un serial produs de HBO, în care și joacă

Foto: Profimedia Images