Euronews România va fi lansat în curând, în parteneriat cu Universitatea Politehnică București

De: Ana Obretin / 06.01.2021, 14:09
Euronews România va fi lansat în curând, în parteneriat cu Universitatea Politehnică București

Euronews, cea mai importantă televiziune de știri din Europa, a semnat un parteneriat cu Universitatea Politehnică din București (UPB) pentru a lansa Euronews Romania, un canal de știri independent destinat publicului vorbitor de limba română. 

Noul canal va livra știri locale, regionale, naționale și internaționale pe TV și platforme digitale. Acesta este primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană și va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente, UPB Sigma TV, potrivit unui comunicat al instituției de învățământ. 

Ediția în limba engleză a Euronews este deja disponibilă în România, însă noul proiect își propune să aducă publicului local un mix relevant de știri europene difuzate în limba română, potrivit aceleiași surse. Noul canal de știri va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles. Până la lansare, a cărei dată nu a fost anunțată, echipa va ajunge la peste 100 de angajați la nivel local. 

Euronews va distribui conținut care se referă la Europa către canalul românesc, alături de cel original produs local. 

Michael Peters, CEO al Euronews, a declarat: „Suntem foarte mândri de acordul la care am ajuns cu UPB. Am găsit un partener de încredere pentru un proiect ambițios. România are o piață media foarte competitivă, cu mai multe canale de știri deja existente. Totuși credem că Euronews România va livra o ofertă care lipsește astăzi în peisajul media național. Complet imparțial, înrădăcinat în ADN-ul nostru european, Euronews a oferit întotdeauna o perspectivă distinctă asupra știrilor. Ca întotdeauna, Euronews România va oferi, cu obiectivitate, echilibru și acuratețe, o perspectivă puternic europeană asupra știrilor”.

 Mihnea Costoiu, Rectorul UPB, a declarat: “Prin Euronews România, ne alăturăm unei familii europene recunoscută pentru jurnalism de calitate. Mulțumim partenerilor noștri pentru încredere și le urăm bun venit în comunitatea UPB!”.

Într-o mișcare strategică prin care urmărește să devină prima „media globală” din lume, Euronews a semnat în ultimii doi ani mai multe acorduri de afiliere cu grupuri media și de telecomunicații. Lansat în 1993, în Lyon, Franța, televiziunea este difuzată la nivel mondial în 160 țări și distribuit în aproape 400 de milioane de case – inclusiv în 67% din locuințele din Uniunea Europeană și Marea Britanie. În 2017, Euronews și-a extins oferta prin lansarea canalului în 12 limbi străine. 

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune seriale care revin pe Netflix în 2021

FOTO: Profimedia