Eurovision: Poliția italiană a blocat atacuri cibernetice pro-ruse în timpul concursului

De: Ana Obretin / 15.05.2022, 13:55
Eurovision: Poliția italiană a blocat atacuri cibernetice pro-ruse în timpul concursului

Mai multe încercări de atacuri cibernetice au fost blocate de forțele de ordine italiene în timpul semifinalelor și finalei competiției Eurovision, care, anul acesta, a avut loc la Torino.

Riscurile atacurilor informatice din partea Rusiei sunt ridicate de la începutul războiului din Ucraina. Și concursul Eurovision a fost ținta unor atacuri cibernetice major. În orice caz, acestea sunt informațiile transmise, duminică, de poliția italiană. Reprezentanții instituției susțin că au prevenit un act cibernetic favorabil Moscovei în timpul semifinalei de marți și al finalei de sâmbătă seară, potrivit Reuters.

Oficialii italieni spun că au oprit mai multe atacuri informatice din partea unui grup de hackeri numit „Killnet” și a unui alt grup afiliat acestuia, „Legion”, sâmbătă seară.

Atacuri cibernetice la Eurovision. Hackerii au piratat deja site-urile unor importante instituții italiene

Grupul „Killnet” și-a revendicat responsabilitatea pentru atacuri cibernetice asupra site-urilor mai multor instituții italiene, printre care cele ale Senatului, Camera deputaților și al Institutului național pentru sănătate publică. 

Ucraina a câştigat, sâmbătă seară, finala concursului Eurovision 2022, cu piesa „Stefania”, cântată de Kalush Orchestra.

CITEȘTE ȘI: Ucraina a câştigat finala Eurovision 2022; România s-a clasat pe locul al 18-lea

Foto: Profimedia Images