Eurovision România: Fanii au 24 de ore pentru a vota pe cine trimit în show-ul semifinalei

De: Ana Obretin / 09.02.2022, 16:13
Eurovision România: Fanii au 24 de ore pentru a vota pe cine trimit în show-ul semifinalei

Urmează câteva zile pline de emoții pentru concurenții selecției naționale pentru Eurovision 2022: miercuri se deschide sesiunea de vot pentru fani, joi vor fi cunoscuți aleșii lor și pe cei ai juriului pentru show-ul semifinalei. După spectacolul Eurovision România de sâmbătă vor rămâne în concurs pentru marea finală doar zece piese.

Premieră: fanii își votează online favoriții la Eurovision

Miercuri seară, la ora 20.00, se dă start sesiunii de vot pentru fanii Eurovision România. În premieră la Selecția Națională, publicul își poate vota piesele preferate pe pagina oficială de Facebook Eurovision România, până joi, la 20.00. Timp de 24 de ore, fanii pot alege dintre piesele semifinaliste, disponibile pe canalul de Youtube al TVR, pe pagina de Facebook Eurovision România și pe site-ul eurovision.tvr.ro, iar la final, primele  cinci vor intra în show-ul semifinalei, alături de cele 15 alese de juriu, potrivit unui comunicat remis Apropo de TVR.

Însă nu doar concurenţii au emoţii, ci şi fanii, pentru că 50 dintre votanţi vor fi premiați de unul dintre sponsorii ediției din acest an (regulamentul este disponibil aici: shorturl.at/doNT7). 

După închiderea sesiunii de vot, joi seara, la Telejurnalul de la ora 20.00, organizatorii vor dezvălui, în direct, lista concurenților care vor urca pe scenă sâmbătă, în primul show al Selecției Naționale. Cele mai votate cinci piese în clasamentul fanilor, alături de 15 melodii alese de juriul de specialiști, intră în line-up-ul evenimentului.

Semifinala Selecției Naționale se încheie pe 12 februarie, cu un show transmis în direct la TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova şi pe TVR+, de la ora 21.00. Anca Mazilu și Bogdan Stănescu vor fi gazdele show-ului, iar Ilinca Băcilă, reprezentanta României la Esc 2017, va fi alături de concurenți și va transmite emoțiile din Camera Verde.

Toate informaţiile privind organizarea concursului sunt prezentate în Regulamentul Selecţiei Naţionale, disponibil pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a semifinalei cu numărul 2.

CITEȘTE ȘI: Surpriză în semifinalele Eurovision România: Fanii străini, îndrăgostiți de o piesă în limba română

Foto: TVR