Surpriză în semifinalele Eurovision România: Fanii străini, îndrăgostiți de o piesă în limba română

De: Ana Obretin / 05.02.2022, 13:24
Surpriză în semifinalele Eurovision România: Fanii străini, îndrăgostiți de o piesă în limba română

Piesele calificate în semifinala Eurovision România sunt foarte apreciate de fanii acestui concurs atât din țară, cât și din restul Europei. Reacțiile din mediul online sunt unele foarte bune, iar șansele de calificare în marea finală de la Torino par să fie de partea României.

În urma preselecțiilor, juriul din acest an a ales 46 de melodii pentru selecția națională. Foarte mulți fani ai concursului Eurovision s-au declarat impresionați – în mediul online – de piesele artiștilor români din 2022.

Deși, în ediția precedentă, Roxen nu a reușit să califice România în finala Eurovision, piesa ”Amnesia” clasându-se pe locul 12, ediția din acest an se anunță a fi mult mai promițătoare pentru viitorul reprezentant al țării noastre în concursul muzical, potrivit cancan.ro.

Printre artiștii români calificați în semifinale s-a remarcat și Jessie, moderatoarea emisiunii „Golden Hour” de la Gold FM. Piesa cu care s-a calificat în concurs – ”Regret” – se bucură de un succes moderat în România, majoritatea fanilor plasând-o undeva pe locul 3 în topurile personale. Surpriza vine, însă, tocmai din afara țării, acolo unde fanii străini ai concursului Eurovision s-au declarat pur și simplu îndrăgostiți de piesa lui Jessie.

Jessie participă la Eurovision România 2022 cu piesa ”Regret”

„Ok, România! Trimiteți-o pe Jessie la Eurovision!” – susține Jude Kennedy, un youtuber din Irlanda, iar piesa s-a bucurat și de alte aprecieri ale celor care au ascultat-o.

Piesa pop în limba română a artistei Jessie  – compusă în studioul DeMoga Music – ocupă locul întâi în numeroase clasamente realizate pe rețelele de socializare. Piesa va putea fi ascultată și în regim live la începutul lunii februarie, pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro, pe canalul TVR de Youtube și pe pagina de Facebook Eurovision România, împreună cu celelalte 45 de piese înscrise în concurs.

Reprezentantul României va fi decis, pe 5 martie, într-un spectacol live

Atât juriul, cât și telespectatorii vor participa la faza următoare de votare pentru Eurovision România 2022. În perioada 5 – 12 februarie, fanii vor putea să-și voteze favoriții pe pagina oficială de Facebook. Aceștia vor alege cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei, iar celelalte 15 melodii vor fi selectate de jurați.

Semifinala, care va avea loc pe 12 februarie, se va încheia cu un show televizat în direct la Televiziunea Națională. Atunci, jurații vor alege cele 10 piese care ajung în finala Eurovision România.

Reprezentantul României va fi decis pe 5 martie într-un spectacol live. Acesta va participa la semifinalele de la Torino, din prima jumătate a lunii mai. Marea finală a Eurovision va avea loc pe data de 14 mai.

CITEȘTE ȘI: Mika și Laura Pausini vor fi gazdele Eurovision 2022, în Italia

Foto: