Mika și Laura Pausini vor fi gazdele Eurovision 2022, în Italia

De: Ana Obretin / 03.02.2022, 09:18
Mika și Laura Pausini vor fi gazdele Eurovision 2022, în Italia

Italia, care organizează concursul muzical Eurovision în acest an, a ales artiștii care vor fi gazdele evenimentului, cântăreții Mika și Laura Pausini.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc la Torino, în perioada 10-14 mai. Cei doi artiști vor fi însoțiți pe scenă de Alessandro Catalan, un prezentator italian cunoscut în special pentru că a fost gazda emisiunii de talente muzicale „X-Factor”.

Italia organizează Eurovision după ce a câștigat concursul anul trecut, datorită melodiei „Zitti e buoni”, interpretată de trupa Maneskin.

„Mai mult ca oricând, cred în importanța unei comunități internaționale cu valori comune. Cred în unirea popoarelor prin dărâmarea zidurilor care ne despart, pentru a sărbători atât ceea ce avem în comun, cât și diferențele noastre!”, a comentat Mika într-un comunicat de presă.

România va concura în a doua semifinală a competiției muzicale Eurovision

Anul acesta, la Eurovision participă 41 de ţări, dintre care 18 concurează în prima semifinală, cea din 10 mai, iar 18 ţări, în cea de-a doua semifinală, pe 12 mai. Li se vor alătura în finala de pe 14 mai țările din grupul celor cinci mari plătitoare (big five) – Franţa, Germania, Spania, Marea Britanie şi Italia (care este și gazda acestei ediții).

Eurovision 2022 are sloganul The Sound of Beauty

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

CITEȘTE ȘI: Eurovision 2022: TVR a anunţat lista semifinaliştilor Selecţiei Naţionale

Foto: Profimedia Images