“Exorcistul”, un clasic al cinema-ului horror, va avea o continuare

De: Ana Obretin / 23.12.2020, 10:10
“Exorcistul”, un clasic al cinema-ului horror, va avea o continuare

„Exorcistul”, un clasic al cinema-ului horror regizat de William Friedkin și lansat în 1973, va avea o continuare. Blumhouse, celebra companie de producție din spatele succeselor „Get out”, „Paranormal Activity” și „Insidious”, va realiza acest proiect, care a stârnit deja vâlvă. 

Noul film va fi regizat de David Gordon Green, cunoscut pentru remake-ul „Halloween”, lansat în 2018. 

William Friedkin nu participă la acest proiect

Regizorul William Friedkin a scris pe Twitter că nu se va implica în acest proiect, contrar informațiilor apărute inițial în presa de specialitate. „Acesta nu este un zvon, ci o minciună flagrantă. Nu sunt suficienți bani în lume care să mă determine să lucrez la acest proiect. Și îmi lipsește motivația”.

Primul film din franciză a fost o adaptare după un roman de William Peter Blatty și a avut ca personaj principal o tânără posedată de diavol. Lungmetrajul a primit 10 nominalizări la Oscar și a câștigat în cele din urmă două statuete, inclusiv pentru cel mai bun scenariu adaptat, semnat de Blatty. „Exorcistul” a avut patru continuări, care nu s-au bucurat de succesul originalului, având încasări totale de doar 520 de milioane de dolari la nivel mondial. 

Celelalte filme din franciză sunt „The Exorcist II: The Heretic” (1977), „The Exorcist III” (1990), „The Beginning” (2004) și „Dominion: Prequel to the Exorcist” (2005).

Nu se știe oficial dacă această continuare va avea o acțiune care se va desfășura în timpurile noastre sau în anii 1970, așa cum s-a întâmplat cu originalul. De asemenea, nu a fost anunțată distribuția și nici data lansării.

Totuși, în octombrie, actrița Jamie Lee Curtis, care a interpretat personajul Laurie Strode în filmul original, a declarat că această continuare va fi „o capodoperă”. De asemenea, aceasta a spus că noul film reflectă oarecum unele dintre protestele Black Lives Matter care au avut loc în SUA anul acesta. Actrița a adăugat că filmul „preia ceea ce se întâmplă atunci când traumele infectează o întreagă comunitate”.

CITEȘTE ȘI: Filme controversate cu copii: Roluri mature primite de actori prea tineri

Informația despre noul film a fost primită de fani cu reacții amestecate. Unii au fost de părere că nicio continuare nu se va bucura de succesul filmului original, care este inclus în topul celor mai înfricoșătoare producții horror. Alții așteaptă cu nerăbdare ce va aduce noul film, care va fi regizat de un cineast foarte apreciat.

Sursa: Variety

Foto: Profimedia

 

Tags: