Explozia unui meteorit a zguduit Rusia. Aproape 1.000 de oameni au fost răniți (Poze & Galerie Video)

Apropo.ro / 15.02.2013, 10:38
Ploaia de meteoriți din zona Chelyabinsk, Rusia, a fost filmată de către cetățeni. S-au înregistrat pagube materiale și aproape o mie de răniți. Imagini după impactul meteoritului cu solul și craterul care s-a format.

UPDATE:

Militarii au descoperit un crater cu diametrul de aproape 6 metri la locul în care se presupune că a căzut meteoritul – la Lacul Cebarkul, relatează un reprezentant al Districtului Militar Central. Nivelul de radiații în zonă este în limita normalului.

Astrofizicianul rus Serghei Zamozdra atrage atenția că dezintegrarea unui meteorit la intrarea în straturile inferioare ale atmosferei terestre deasupra regiunii Celeabinsk ar putea provoca o gaură în stratul de ozon.

 


 

După estimările mele, meteoritul a explodat la o altitudine de 50 de km, deoarece undele de șoc au venit la două minute după explozie, iar sunetul are nevoie de trei secunde pentru a depăși un kilometru„, a spus, potrivit Agrepres, omul de știință rus, citat de Gazeta.ru.

Potrivit rapoartelor neoficiale, meteoritul a fost interceptat de o bază militară aeriană din Urzhumka, lângă Chelyabinsk, care au trimis un proiectil să-l distrugă la altitudinea de 20 de kilometri. Lumina roșie care a urmat apoi a putut fi văzută în regiunile Sverdlovsk, Bashkiria și chiar în nordul Kazakhstanului.

O ploaie de meteoriți cauzată de distrugerea unui meteorit deasupra regiunii Urali, mai precis în zona Chelyabinsk din Rusia, a fost însoțită de expozii violente. Ferestrele imobilelor din apropiere s-au spart, panica s-a răspândit rapid iar circa 102 persoane au fost rănite. Întreaga rețea online a orașului, precum și conexiunea mobilă au fost distruse.

 

Meteo în București și în alte orașe pe vremea.apropo.ro

cladire rusia

 

 

La ora locală 11.00 (7.00, ora României), înregistrăm numeroase apeluri telefonice care semnalează traumatisme, tăieturi și contuzii„, au anunțat autoritățile locale citate de Interfax.

Suflul exploziei a spart geamurile unui sediu al Itar-Tass, în centrul Celiabinskului, a anunțat agenția.

cladire rusia

Un perete s-a prăbușit într-o uzină de la Celiabinsk (ce avea suprafața de 600 mp), porivit unui angajat citat de către Interfax, care a anunțat trei sau patru răniți ușor.

 

 

Ministerul pentru Situații de Urgență a anunțat că a mobilizat aproximativ 20.000 de persoane, plasate în stare de alertă, și trei avioane sau elicoptere, în vederea inspectării zonei.

 


 

cladire rusia