Fabbiani vrea sa joace pentru Romania

Apropo.ro / 29.11.2007, 12:55
Fabbiani vrea sa joace pentru Romania
Christian Fabbiani a declarat, pentru cotidianul Clarin, ca ar fi "incantat" sa joace pentru reprezentativa Romaniei la CE din 2008.

 Christian Fabbiani a declarat, pentru cotidianul Clarin, ca ar fi "incantat" sa joace pentru reprezentativa Romaniei la Campionatul European din 2008.

Clarin noteaza ca "randamentul bun dat de Fabbiani a trezit interesul selectionerului Romaniei, Victor Piturca, care a incercat sa-l convinga sa se naturalizeze pentru a putea juca la Euro-2008.

Fabbiani sustine ca demersurile au fost deja facute, conducatorii de la CFR Cluj discutand chiar cu presedintele Traian Basescu despre posibilitatea de a grabi procesul de naturalizare. "Facem demersuri pentru a vedea daca se poate. Cum sunt de putin timp aici, conducatorii au mers sa discute cu presedintele tarii pentru a vedea daca lucrurile pot fi grabite. Cred ca situatia se va rezolva dupa luna decembrie. As fi incantat sa joc pentru Romania la Euro-2008, este ca un Mondial. Romania a facut o figura foarte buna in preliminarii, a castigat grupa in fata Olandei. Petnru mine ar fi ceva special si daca as imbraca tricoul unei nationale care nu ar fi Argentina ar trebui sa arat de doua ori mai mult", a spus Fabbiani.



Presedintele CFR Cluj, Iuliu Muresan, a admis ca atacantul argentinian ar dori sa devina cetatean roman si sa evolueze pentru reprezentativa pregatita de Victor Piturca. "Fabbiani nu poate sa joace in nationala Romaniei pentru ca este prea dur, faulteaza prea des si primeste penaltiuri gratuit. Este o ironie, desigur, dar suntem foarte des atacati cu trimitere la Fabbiani. Si Fabbiani si Culio sunt foarte pozitivi si m-au intrebat cum ar putea sa faca sa joace pentru Romania. Altii, insa, nu sunt la fel de pozitivi ca si ei. Si mie mi-ar face placere sa joace pentru Romania, dar nu cred ca acest lucru este posibil", a spus Muresan, care in repetate randuri a afirmat ca incearca sa gaseasca solutii pentru ca mai multi jucatori straini de la CFR sa primeasca cetatenia romana.

"Fabbiani straluceste in Romania si viseaza la consacrarea celor de la Lanus", este intitulat materialul publicat de Clarin.

Atacantul de la CFR Cluj s-a format ca fotbalist la Lanus, echipa la care a debutat la 19 ani in prima liga argentiniana si care acum are sansa sa devina campioana locala pentru prima oara in istorie. Fabbiani a declarat ca daca Lanus va deveni campioana va dedica fostei sale echipe o eventuala reusita in derbiul local cu Universitatea Cluj, din etapa a XVII-a a Ligii I. "Sunt foarte fericit pentru Lanus, stiam ca daca echipa va merge in continuare asa va ajunge sa lupte la titlu, pentru ca are jucatori de calitate. Imi este foarte dor de oamenii de la club, afectiunea cu care am fost tratat inca de cand eram copil nu cred ca o voi mai gasi undeva. Daca va deveni campioana, duminica voi purta un tricou al echipei Lanus pe sub cel de joc, care este tot visiniu. Jucam derbiul cu Universitatea Cluj si, daca marchez, il arat tuturor romanilor", a promis Fabbiani.

Christian Fabbiani a mentionat ca este foarte multumit de evolutiile sale la CFR Cluj, formatie care dupa 16 etape din Liga I este neinvinsa, inregistrand 16 victorii si 2 remize. "Facem un sezon istoric. Daca vom continua asa vom putea juca in Liga Campionilor sau UEFA, ceea ce ar fi un vis. Sunt foarte multumit de nivelul la care joc, chiar daca nu am facut pregatirea de vara. Mai am patru ani de contract. Deja am oferte, dar clubul nu vrea sa imi dea drumul pentru ca sunt foarte multumiti de serviciile mele", a povestit Fabbiani.

Atacantul argentinian a spus ca este nerabdator sa devina tata, pentru prima oara, in luna aprilie: "Clujul este un oras linistit, la fel ca Santa Fe. Sunt nerabdator sa mi se nasca primul copil, pentru ca nu stiu inca daca este baiat sau fata. Asta imi da putin batai de cap".