“Falling”, debutul regizoral al lui Viggo Mortensen, lansat în America de Nord

De: Loredana Toma / 06.02.2021, 09:19
“Falling”, debutul regizoral al lui Viggo Mortensen, lansat în America de Nord

Filmul “Falling”, cu care actorul nominalizat la Oscar Viggo Mortensen și-a făcut debutul regizoral, a avut vineri lansarea în cinematografe, online și pe platformele video on demand, în America de Nord. Pe lângă rolul jucat în film, Viggo Mortensen s-a ocupat și de scenariu.

Filmul spune povestea lui John (Mortensen), care locuiește în California împreună cu partenerul său, Eric (Terry Chen), și fiica lor, Mónica (Gabby Velis), într-un mediu mult diferit față de cel rural cu care era el obișnuit în trecut. Tatăl său, Willis (Lance Henriksen), un om foarte conservator, care suferă și de un început de demență, locuiește singur în ferma izolată unde a crescut și John. Problemele încep să apară atunci când John îl aduce pe tatăl său în Los Angeles, într-o încercare de a-l avea mai aproape de el, însă acesta refuză să-și schimbe stilul de viață.

O poveste despre o poveste în care nu ești acceptat

Potrivit Deadline, Mortensen a precizat că ideea filmului i-a venit după moartea mamei sale. Aceasta începuse să scrie o mică poveste despre dinamica dintre ea și tatăl real al lui Mortensen și, de aici, el s-a gândit la o poveste în care cineva încearcă să găsească un punct comun cu altcineva cu care nu este de acord.

“Pe măsură ce scriam scenariul, mă gândeam la tot ceea ce se întâmplă în țară și la cum este să nu fii acceptat sau să nu fii ascultat și oamenilor să nu le pese de tine în niciun fel. Cum te simți când nimeni nu vrea să știe cine ești, ce valori ai și cum faci față discursurilor pline de ură, la lucruri de genul acesta”, a spus actorul.

Lance Henrikson joacă rolul unui părinte homofob, iar personajul său l-a ajutat să înțeleagă mai multe despre cultura LGTBQ.

“Filmul acesta m-a ajutat să realizez că lumea se schimbă și noi suntem ținuți pe loc de niște politicieni care nu știu ce e de capul lor și care se gândesc doar la bani în timp ce se întâmplă atât de multe lucruri în jurul nostru”, a spus actorul, potrivit Deadline.

Filmul „Ali(e)nare/ Falling” a avut premiera la Festivalul Sundance de anul trecut, iar în cinematografele din România va fi lansat pe 30 aprilie.

CITEȘTE ȘI: Filmele “Adú”, “Las niñas” și “Akelarre” au cele mai multe nominalizări la premiile Goya 2021

Foto: Profimedia Images