Filmele “Adú”, “Las niñas” și “Akelarre” au cele mai multe nominalizări la premiile Goya 2021

De: Ana Obretin / 18.01.2021, 16:28
Filmele “Adú”, “Las niñas” și “Akelarre” au cele mai multe nominalizări la premiile Goya 2021

Filmele “Adú”, de Salvador Calvo, “Las niñas”, de Pilar Palomero, și “Akelarre”, de Pablo Aguero, au cele mai multe nominalizări la premiile Goya 2021.

Într-unul dintre cei mai dificili ani pentru cinematografie, 155 de producții au fost propuse pentru premiile Goya. Astfel, lungmetrajul “Adú”, o dramă despre migranți, conduce în topul nominalizărilor, cu 14, și este urmat de “Las niñas” și “Akelarre”, cu câte nouă nominalizări, „La Boda de Rosa”, de Iciar Bollain, cu opt, și de „Black Beach”, de Esteban Crespo, cu șase.

Lansat în cinematografe înainte de impunerea restricțiilor, „Adú”, produs de Mediaset, a fost al cincilea cel mai vizionat film al anului trecut, cu încasări de peste șase milioane de euro. 

Anul acesta, gala Goya marchează și o premieră, în sensul că un film care a fost lansat direct pe micile ecrane poate concura pentru prestigioasele trofee.

Cel mai bun film va fi ales dintre “Adú”, “Ane”, “La boda de Rosa”, “Las niñas” și “Sentimental”, în timp ce Salvador Calvo (“Adú”), Juanma Bajo Ulloa (“Baby”), Iciar Bollain (“La boda de Rosa”) și Isabel Coixet (“Nieva en Benidorm”) au fost nominalizați pentru regie. Alejandro Hernández (“Adú”), Claro García și Javier Fesser (“Historias lamentables”), Alicia Luna și Iciar Bollain (“La boda de Rosa”) și Pilar Palomero (“Las niñas”) concurează pentru premiul Goya pentru cel mai bun scenariu.

Cel mai bun fil european va fi ales dintre “Corpus Christi”, de Jan Komasa, “J’Accuse”, de Roman Polanski, “The Father”, de Florian Zeller, și “Falling”, de Viggo Mortensen.

Cea de-a 35-a ediție a premiilor Goya, decernate de Academia de film spaniolă, va avea loc pe 6 martie, la Teatro del Soho CaixaBank din Malaga.

Anul trecut, „Dolor y Gloria”, de Pedro Almodovar, a fost marele câștigător al galei Goya, cu șapte trofee, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor și cel mai bun rol principal masculin (Antonio Banderas).

CITEȘTE ȘI: Filmul „Nomadland”, de Chloé Zhao, marele câștigător la Gotham Awards 2021

FOTO: Profimedia Images