Filmul „Nomadland”, de Chloé Zhao, marele câștigător la Gotham Awards 2021

De: Ana Obretin / 12.01.2021, 10:13
Filmul

Lungmetrajul „Nomadland”, de Chloé Zhao, a fost marele câștigător la Gotham Awards, distincții acordate peliculelor independente realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood. „Nomadland” a primit trofeul Gotham pentru cel mai bun film și premiul publicului într-o gală hibrid, care a avut loc live și online, la New York, luni noapte.

Regizoarea Chloé Zhao a mai primit premiul Gotham pentru cel mai bun film în 2018, pentru pelicula „The Rider”.

Anul acesta, premiile pentru roluri principale le-au revenit lui Riz Ahmed („Sound of Metal”) și lui Nicole Beharie („Miss Juneteenth”), în timp ce premiul pentru cel mai bun actor debutant l-a primit Kingsley Ben-Adir, pentru interpretarea din „One Night in Miami”.

Două categorii de premii au avut câte doi câștigători: filmele „The Forty-Year-Old Version” și „Fourteen” au primit premiile pentru cel mai bun scenariu, în timp ce „A Thousand Cuts” și „Time” au fost desemnate cele mai bune documentare, potrivit The Hollywood Reporter.

La cea de-a 30-a gală a premiilor Gotham, Andrew Patterson a fost desemnat cel mai bun regizor debutant, pentru „The Vast of Night”.

În categoriile dedicate televiziunii, producțiile HBO „Watchmen” și „I May Destroy You” au primit premiile Gotham pentru cel mai bun debut, în format lung (peste 40 de minute), respectiv scurt (sub 40 de minute).

La ediția precedentă a premiilor Gotham, care a avut loc în decembrie 2019, premiul pentru cel mai bun film a fost atribuit „Marriage Story”, de Noah Baumbach.

Premiile Gotham sunt acordate de Gotham Film and Media Institute (fosta Independent Filmmaker Project), care sprijină producțiile independente cu bugete mici. Multe dintre filmele și performanțele actoricești premiate la gala Gotham din New York sunt recompensate de o altă mare asociație de profil de la Hollywood, Film Independent din Los Angeles, care decernează trofeele Spirit. Anul acesta, gala Independent Spirit Awards va avea loc pe 24 aprilie.

În ultimii ani, câștigătorii de la gala Gotham au inclus nominalizați și premiați cu Oscar, printre care „Marriage Story”, „American Factory”, „Call Me by Your Name”, „Moonlight”, „Spotlight”, „Birdman”, „Boyhood”, „Inside Llewyn Davis”, „Moonrise Kingdom”, „Beasts of the Southern Wild”, „Beginners”, „The Tree of Life”, „Winter’s Bone” și „The Hurt Locker”.

CITEȘTE ȘI: “Colectiv”, de Alexander Nanau, desemnat cel mai bun film străin de National Society of Film Critics

FOTO: Profimedia Images