“False Positive” și “12 Mighty Orphans”, în selecția Festivalului de Film Tribeca

De: Loredana Toma / 21.04.2021, 19:07
“False Positive” și “12 Mighty Orphans”, în selecția Festivalului de Film Tribeca

Ediția de anul acesta a Festivalului de film Tribeca, înființat de Robert de Niro, include producții precum “False Positive”, cu Juston Theroux, în regia lui John Lee, și adaptarea după o poveste reală “12 Mighty Orphans”, de Ty Roberts, precum și documentare despre personalități ca Anthony Bourdain și Rick James.

Festivalul, care va avea loc în New York, în perioada 9 – 20 iunie, include 66 de filme alese dintr-un total de 11.222 de propuneri din 23 de țări. În festival, care va prezenta 56 de premiere mondiale, mai mult de 60% dintre filme sunt regizate de femei (inclusiv de culoare și gay), potrivit The Hollywood Reporter.

“Invităm oamenii la film pentru a ne reconecta”

“După un an de cinematografe închise, întruniri anulate, un an în care totul s-a desfășurat virtual, cu bucurie și speranță îi invităm, în cele din urmă, pe newyorkezi să iasă din casă și să meargă la film”, a declarat Cara Cusumano, directorul și vicepreședintele departamentului de programe al Festivalului Tribeca.

“Ediția de anul acesta a Festivalului Tribeca va aduce experiențe unice  pe marele ecran, atât pentru realizatorii de filme, cât și pentru audiență, întrucât ne vom reconecta, reimagina și ne vom redeschide prin experiența comună a filmului”, a adaugat ea.

Filmul “False Positive”, după scenariul regizorului John Lee și Glazer, spune povestea unui cuplu care încearcă să aibă un copil, iar din distribuție fac parte actorii Justin Theroux, Pierce Brosnan si Sophia Bush. Printre titlurile din festival se mai numără comedia “How It Ends” în regia lui Daryl Wein și a lui Zoe Lister-Jones, cu Olivia Wilde, Fred Armisen, Helen Hunt, Lamorne Morris și Nick Kroll în distribuție, dar și filmele “Italian Studies”, cu  Vanessa Kirby, și “No Man of God”, cu Elijah Wood și Luke Kirby în distribuție.

CITEȘTE ȘI: Cineastul Radu Jude va fi omagiat la Festivalul La Rochelle Cinéma

One World Romania: 9 filme despre egalitatea de gen, integrare și justiție, în competiția festivalului

Foto: Profimedia Images