Familia Stellei Tenant confirmă: Top-modelul s-a sinucis

De: Ana Obretin / 07.01.2021, 15:24
Familia Stellei Tenant confirmă: Top-modelul s-a sinucis

Familia Stellei Tennant, muza lui Karl Lagerfeld, care a murit la vârsta de 50 de ani luna trecută, a confirmat că top-modelul s-a sinucis.

Membrii familiei au declarat că aceasta s-a luptat mult timp cu probleme de sănătate mintală. “Stella nu se simțea bine de mai mult timp. Spre disperarea și profunda noastră tristețe, ea nu s-a mai simțit capabilă să meargă mai departe, în pofida iubirii manifestate de cei care îi erau apropiați. Plângând pierderea Stellei, familia cere din suflet să i se respecte în continuare dreptul la viață privată”, se arată în comunicatul citat de The Telegraph.

Stella Tenant a fost descoperită decedată în locuința sa din Duns, Scoția, pe 22 decembrie. Poliția a indicat la momentul respectiv că nu tratează decesul acesteia ca fiind suspect, dar a deschis o anchetă.

Nepoata ducelui Andrew Cavendish, Stella Tennant era o verișoară îndepărtată a prințesei Diana. Și-a început cariera de model în anii 1990, lucrând pentru fotograful Steven Meisel, înainte de a semna un contract exclusiv cu Karl Lagerfeld, la casa de modă Chanel, în 1996.

Stil androgin și punk

Stella Tennant avea “chipul și atitudinea timpului nostru”, spunea Karl Lagerfeld, celebrul creator de modă german decedat și el, anul trecut. „Nu corespunde cu glamour-ul specific anilor ‘90. Este, într-adevăr, o frumusețe a începutului de secol”, a spus acesta.

De-a lungul carierei sale de aproape treizeci de ani, ea a pozat pentru reviste celebre ca Harper’s Bazaar și Vogue. Stilul androgin și atitudinea ușor punk (purta cercel în nas, un lucru neobișnuit pentru un model) o diferențiau de alte colege de podium, precum Claudia Schiffer și Naomi Campbell.

Deși și-a încheiat oficial cariera la vârsta de 26 de ani, pentru a se ocupa de familie, a mai participat la defilări de modă, pentru branduri precum Chanel, Valentino, Victoria Beckham, Calvin Klein și Burberry.

A fost căsătorită cu fotograful francez David Lasnet, de care s-a despărțit în luna august și cu care a avut patru copii.

CITEȘTE ȘI: Top-modelul Stella Tennant, muza lui Karl Lagerfeld, a murit la 50 de ani

FOTO: Shutterstock