Top-modelul Stella Tennant, muza lui Karl Lagerfeld, a murit la 50 de ani

De: Ana Obretin / 24.12.2020, 09:24
Top-modelul Stella Tennant, muza lui Karl Lagerfeld, a murit la 50 de ani

Top-modelul britanic Stella Tennant, muza lui Karl Lagerfeld și verișoară a prințesei Diana, a murit subit, la vârsta de 50 de ani.

Informația despre decesul prematur al lui Tennant, care domina podiumurile de modă în anii 1990, a fost confirmată de familia acesteia pentru cotidianul britanic The Guardian: „Cu mare tristețe, anunțăm decesul subit al Stellei Tennant, pe 22 decembrie 2020. Stella a fost o femeie minunată și o sursă de inspirație pentru toți”. Poliția a indicat că nu tratează decesul acesteia ca fiind suspect. 

Nepoata ducelui Andrew Cavendish, Stella Tennant era o verișoară îndepărtată a prințesei Diana. Și-a început cariera de model în anii 1990, lucrând pentru fotograful Steven Meisel, înainte de a semna un contract exclusiv cu Karl Lagerfeld, la casa de modă Chanel, în 1996.

Stil androgin și punk

Stella Tennant avea “chipul și atitudinea timpului nostru”, spunea Karl Lagerfeld, celebrul creator de modă german decedat și el, anul trecut. 

„Nu corespunde cu glamour-ul specific anilor ‘90. Este, într-adevăr, o frumusețe a începutului de secol”, a spus acesta.

De-a lungul carierei sale de aproape treizeci de ani, ea a pozat pentru reviste celebre ca Harper’s Bazaar și Vogue. Stilul androgin și atitudinea ușor punk (purta cercel în nas, un lucru neobișnuit pentru un model) o diferențiau de alte colege de podium, precum Claudia Schiffer și Naomi Campbell. 

Deși și-a încheiat oficial cariera la vârsta de 26 de ani, pentru a se ocupa de familie, a mai participat la defilări de modă, pentru branduri precum Chanel, Valentino, Victoria Beckham, Calvin Klein și Burberry. 

A fost căsătorită cu fotograful francez David Lasnet, de care s-a despărțit în luna august și cu care a avut patru copii.

CITEȘTE ȘI: Un documentar emoționant despre Whitney Houston și fiica sa, lansat în februarie

FOTO: Shutterstock