“Fast and Furious 9” – un film care privește prea mult în trecut și nu distrează audiența

De: Loredana Toma / 19.05.2021, 12:30
“Fast and Furious 9” - un film care privește prea mult în trecut și nu distrează audiența

Lungmetrajul “Fast and Furious 9″ lasă cam mult de dorit, pornind de la îndepărtarea de povestea originală până la cascadoriile exagerate ale personajelor.

Cel puțin aceasta concluzia unei recenzii publicate de The Hollywood Reporter. “Povestea din ‘F9’ s-a îndepărtat prea mult de ideile inițiale, acelea că filmul era despre supermașini, despre cauciucuri încinse și despre legăturile formate din intersectarea unor hoți și polițiști”. “F9” include scene care au loc în spațiu și poate doar dacă următoarea producție ar fi despre călătoria în timp acestea ar putea avea o oarecare logică.

De altfel și publicația Variety este de părere că “filmul este mai puțin furios și mai mult îndreptat către o dramă de familie”.

Scenariul, în schimb, care nu a fost scris, ca de obicei, de Chris Morgan, duce audiența către mai multe locuri exotice decât ar face-o un film din seria “Mission: Impossible”, potrivit THR, însă unele secvențe în care se vede decorul sunt de doar câteva secunde. De altfel, nici scenele în spațiu nu au impresionat, unii fiind de părere că imaginile din “Fast and Furious 7”,  cu supermașinile sărind de pe un zgârie-nori pe altul au fost cu mult mai distractive.

„Fast and Furious 9” amintește de continuările nereușite din anii ‘80

Filmul se concentrează pe o luptă a orgoliilor între personajul lui Vin Diesel, Dominic Toretto, și cel al fratele său și include, de altfel, și o recapitulare a poveștii de început, în care cei doi sunt martorii accidentului tatălui lor, moment din care ajung să se lupte pentru o supremație irelevantă.

Potrivit Variety, “filmul se uită prea mult în trecut”, în loc să se concentreze pe viitor, ceea ce amintește, cumva, de perioada Hollywood-ului anilor ‘80, când arta realizării de „sequel-uri” nu era bine stăpânită, ducând la producții nu tocmai reușite precum “Poltergeist II: The Other Side”, “Rambo III” și “Back to the Future Part II”. În plus, cascadoriile sunt exagerate și sfidează orice lege a firii și a gravitației, după cum mai precizează Variety.

„F9”, de Justin Lin, va fi lansat în cinematografele americane, dar și în România pe 25 iunie, însă, miercuri, a fost lansat pe piețele din Hong Kong și Rusia.

CITEȘTE ȘI: Vin Diesel, dezvăluiri despre următoarele filme ”Fast & Furious” 

Foto: Profimedia Images