Festivalul de film de la Göteborg va avea un singur spectator offline

De: Loredana Toma / 05.01.2021, 00:12
Festivalul de film de la Göteborg va avea un singur spectator offline

Ediția din 2021 a Festivalului de film de la Göteborg, Suedia, cel mai mare eveniment de profil din țările scandinave, vine cu o experiență interesantă pentru cinefili. Evenimentul se va desfășura online, în perioada 29 ianuarie – 8 februarie. În condiții de distanțare socială, un singur fan va avea norocul să petreacă o săptămână pe o insulă izolată cu un far, Pater Noster din Marea Nordului, uitându-se la filmele prezentate la festival.

Cazare de lux și filme la discreție


Cazarea va însemna un hotel luxos, cu mâncare și băutură la discreție și cu aproape 60 de filme de vizionat. Bineînțeles, aceste facilități vin și cu niște condiții la pachet. Cel care va fi ales va trebui, în primul rând, să fie un adevărat iubitor de filme și să creeze, zilnic, câte un vlog despre ceea ce se întâmplă în sala de cinema. În plus, trebuie să fie suficient de puternic emoțional astfel încât să poată să petreacă o săptămână într-o astfel de izolare, mai ales că “nu va avea voie să aibă telefon sau computer și nici măcar o carte”, a precizat Jonas Holmberg, directorul artistic al festivalului.

Cât despre această idee, Holmberg a mai precizat că, “dat fiind faptul că acum cu toții ne uităm la filme mai mult în izolare, relația cu cinema-ul s-a schimbat și vedem foarte multe pelicule în concordanță cu pandemia și consecințele ei”. În plus, acesta crede că va fi o experiență interesantă să ai o întreagă sală de cinema doar pentru tine.

Înscrierile se fac online, iar fericitul câștigător va fi anunțat pe 19 noiembrie.

CITEȘTE ȘI: „Top Gun”, „James Bond 25” – care au fost cele mai așteptate filme în 2020 amânate pentru 2021

FOTO: Profimedia