Festivalul de la Berlin – ediția de vară, cu gala de premiere, în iunie

De: Loredana Toma / 10.05.2021, 20:34
Festivalul de la Berlin - ediția de vară, cu gala de premiere, în iunie

Festivalul de la Berlin – ediția de vară, care va include și gala de premiere, va avea loc după planurile inițiale, între 9 și 20 iunie. Evenimentul se va desfășura cu public,  în aer liber.

Decizia a venit la mai puțin de o lună după ce organizatorii au anunțat că un astfel de eveniment s-a dovedit a fi o provocare mai mare decât au anticipat, date fiind cifrele îngrijorătoare ale cazurilor de COVID-19 din Germania. Totodată, s-a mai precizat, potrivit Variety, că festivalul va fi organizat fără proiecțiile interioare planificate.

“Organizatorii Festivalului de la Berlin sunt încântați să poată oferi audienței un eveniment cinematografic în aer liber, desfășurat în 16 spații, în cadrul ediției speciale de vară”, s-a arătat într-un comunicat citat de Variety.

În luna decembrie 2020, organizatorii au confirmat că ediția de anul acesta a festivalului va avea loc în două etape, respectiv în luna martie, când au fost anunțați și câștigătorii competiției, online, și ediția de vară, în aer liber, cu proiecții de filme pentru public.

Festivalul de la Berlin se va deschide la Museum Island Berlin, spațiul principal

Spațiile festivalului includ un cinematograf în aer liber creat special la Museum Island Berlin. Organizatorii au declarat că lucrează intens la planificarea fiecărui detaliu pentru ca festivalul să se desfășoare în condiții de siguranță, în aer liber. Pe 13 iunie va fi o ceremonie în care vor fi celebrate filmele premiate de juriu în luna martie.

În martie, „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, regizat de Radu Jude, a primit premiul Ursul de Aur pentru cel mai bun film.

CITEȘTE ȘI: Radu Jude, inclus din nou în competiția oficială a Festivalului de Film de la Berlin 

Berlinale: Coproducția românească „Brother’s Keeper”, de Ferit Karahan, în secțiunea Panorama 

Regizoarea Adina Pintilie face parte din juriul Berlinalei 2021

Foto: Rollecoaster PR