Filmările pentru „Barbie”, în regia Gretei Gerwig, cu Margot Robbie în rol principal, vor începe în 2022

De: Nicoleta Lepădatu / 10.07.2021, 07:16
Filmările pentru „Barbie”,  în regia Gretei Gerwig, cu Margot Robbie în rol principal, vor începe în 2022

Regizoarea nominalizată la Oscar, Greta Gerwig, a semnat contractul pentru a regiza „Barbie”, un film foarte așteptat, care aduce pe marile ecrane povestea celebrei păpuși. În rolul principal se va afla Margot Robbie.

Greta Gerwig a fost implicată în proiectului Warner Bros. încă din 2019, când actrița și regizoarea a fost aleasă pentru a scrie scenariul împreună cu Noah Baumbach. De atunci, au tot fost îvonuri conform cărora Gerwig ar fi urmărit să fie și regizor al filmului, dar până acum nu existase un acord oficial.

Margot Robbie, care va fi şi producător al filmului, a dezvăluit acest lucru într-un interviu acordat Vogue pentru ediţia de august. Actriţa a spus că viziunea creativă a lui Gerwig va trece dincolo de scenariu, în postura de regizor. Informaţia a fost confirmată de surse apropiate proiectului.

Gerwig şi Baumbach filmează în prezent lungmetrajul „White Noise”, cu Gerwig în distribuţie. După încheierea acestei producţii, cei doi îşi vor îndrepta atenţia asupra poveştii jucăriei Mattel.

Greta Gerwig și-a făcut debutul regizoral cu filmul Lady Bird (2017), care a câștigat premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film – muzical sau comedie la a 75-a ediție a Premiilor Globul de Aur. Ea a primit, de asemenea, două nominalizări la Oscar, la categoria cel mai bun regizor și la cel mai bun scenariu original, precum și nominalizări la Globul de Aur și BAFTA pentru cel mai bun scenariu. Ea este cea de-a cincea femeie nominalizată la categoria „Cel mai bun regizor” la premiile Oscar.

Filmările sunt programate să înceapă în prima parte a anului 2020, la studiourile Leavesden din Londra ale Warner Bros. „Barbie” ar urma să fie lansat în 2023.
Foto: Profimedia images