Filme semnate de Sebastian Lelio, Hong Sang-soo, Ulrich Seidl, în competiție la Festivalul de la San Sebastian

De: Nicoleta Lepădatu / 02.08.2022, 16:20
Filme semnate de Sebastian Lelio, Hong Sang-soo, Ulrich Seidl, în competiție la Festivalul de la San Sebastian

Cea de-a 70-a ediție a Festivalului de Film de la San Sebastián și-a dezvăluit programul competiției, cu noi opere ale regizorilor premiați Sebastián Lelio, Hong Sang-soo și Ulrich Seidl în cursa pentru Cochilia de Aur 2022.

Filme în competiția oficială la San Sebastián

Cineastul chilian Lelio, care a câștigat un Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internațional cu „A Fantastic Woman” (2017), va prezenta cel mai recent film al său, „The Wonder”, la San Sebastián. Acțiunea dramei de epocă, bazată pe romanul scris de Emma Donoghue, are loc în Irlanda, la jumătatea secolului al XIX-lea și îi are în rolurile principale Florence Pugh, Ciarán Hinds, Tom Burke și Toby Jones.

Prolificul Hong Sang-Soo, care tocmai a câștigat Premiul Juriului la Berlin în februarie pentru „The Novelist’s Film”, își aduce cea mai recentă dramă minimalistă, „Walk Up”, la festivalul spaniol. Intriga implică un regizor de film de vârstă mijlocie și pe fiica lui înstrăinată, care sunt urmăriți în jurul unei clădiri deținute de un designer de interior.

Seidl, regizorul din Austria care și-a făcut o carieră din a-și face publicul inconfortabil, va prezenta premiera „Sparta” în competiție. Drama urmează după filmul „Rimini” al lui Seidl, care a avut premiera la Berlin, și îl are în rolul principal pe Georg Friedrich, reluând rolul lui Ewald, fratele cântărețului Ritchie Bravo (Michael Thomas), personajul principal din „Rimini”. În film, Ewald și-a părăsit iubita și s-a mutat în România pentru a începe o nouă viață.

De asemenea, în competiția de la San Sebastián din 2022 se află „Forever”, o dramă de familie a regizorului danez Frelle Petersen („Uncle”); „Il Boemo,” un biopic despre compozitorul italian de operă Josef Myslivecek din secolul al XVIII-lea, regizat de cehul Petr Václav („Parallel Worlds”). Drama argentiniană a lui Diego Lerman „The Substitute” și „Great Yarmouth-Provisional Figures”, un lungmetraj britanic al regizorului portughez Marco Martins („Alice”), care are în centrul acțiunii imigrantul portughez care este persoana de legătură pentru muncitorii care vin să lucreze la fabricile din regiunea Norfolk din Anglia.

Christophe Honoré, pentru a treia oară în competiție la San Sebastián

Regizorul francez Christophe Honoré revine la San Sebastián pentru a treia oară în competiția oficială, după „The Beautiful Person” (2008) și „Making Plans for Lena” (2009) cu „Winter Boy”, un film despre un adolescent aflat în criză după moartea tatălui său, care îi are în rolurile principale pe Juliette Binoche, Vincent Lacoste și Paul Kircher.

Regizorul american Marian Mathias își va prezenta lungmetrajul de debut, „Runner”, în competiție la San Sebastián. Drama urmărește doi tineri străini care se găsesc pe fundalul vastului Midwest american. Regizoarea columbiană Laura Mora, al cărei debut „Killing Jesús” a avut premiera la festival în 2017, revine cu „The Kings of the World”, descris ca o poveste subversivă și fantastică despre cinci băieți care trăiesc pe străzile din Medellín.

Japonezul Genki Kawamura, cunoscut ca producător de filme animate, printre care „Your Name” (2016) și „The Boy and the Beast” (2015), își va prezenta debutul regizoral cu filmul „A Hundred Flowers”. Drama urmărește o femeie care suferă de Alzheimer.

Alte participări în competiția oficială includ „Pornomelancholia” de la regizorul argentinian Manuel Abramovici; „Suro” al lui Mikel Gurrea; „The Rite of Spring” de Fernando Franco; „La maternal” de Pilar Palomero și „Wild Flowers” de la regizorul Jaime Rosales.

Non-ficțiune în afara competiției la San Sebastián

În afara competiției, San Sebastián a anunțat două filme de non-ficțiune care vor avea premiera la cea de-a 70-a ediție: „Tax Me If You Can” de la regizorul francez Yannick Kergoat și „El sostre groc” de la regizoarea spaniolă Isabel Coixet.

Cea de-a 70-a ediție a Festivalului de Film de la San Sebastian va avea loc în perioada 16-24 septembrie.

Foto: sansebastianfestival.com

CITEȘTE ȘI: „Modelo 77”, cu starul „La Casa de Papel” Miguel Herran, va deschide Festivalul de Film de la San Sebastian