„Modelo 77”, cu starul „La Casa de Papel” Miguel Herran, va deschide Festivalul de Film de la San Sebastian 

De: Nicoleta Lepădatu / 07.07.2022, 17:42
„Modelo 77”, cu starul „La Casa de Papel” Miguel Herran, va deschide Festivalul de Film de la San Sebastian 

Cel mai recent film al regizorului spaniol Alberto Rodríguez „Modelo 77”, cu Miguel Herran în rolul principal, va deschide cea de-a 70-a ediție a Festivalului de Film de la San Sebastian anul acesta într-un slot în afara competiției.

Acțiunea thrillerului este plasată în Spania în anii 1970 și are o distribuție care îi include printre alții pe Miguel Herrán („La Casa de Papel”) și Javier Gutiérrez. Filmul marchează a cincea participare a regizorului în programul festivalului și va fi proiectat după gala de deschidere din 16 septembrie.

„Închisoarea Modelo. Barcelona, ​​1977. Manuel, un tânăr contabil (Herrán), încarcerat și în așteptarea procesului pentru delapidare, riscă o pedeapsă de la șase la opt ani, o pedeapsă disproporționată pentru infracțiunea comisă”, spune descrierea oficială a filmului. „Împreună cu colegul său de celulă Pino (Gutiérrez), el își unește forțele cu COPEL, un colectiv de luptă pentru drepturile prizonierilor de rând și amnistie. Se declanșează un război pentru libertate care va îngenunchea sistemul penitenciar spaniol. Dacă lucrurile se schimbă afară, ei vor trebui să facă același lucru în interior.” Filmul este descris ca „o poveste despre prietenie, solidaritate și libertate, inspirată de evenimente adevărate”.

Rodríguez a debutat la festival în secțiunea Noi regizori cu „El Factor Pilgrim” (2000), un lungmetraj regizat împreună cu Santi Amodeo.” Cu „El traje/The Suit” (2002) a apărut din nou în aceeași secțiune, în timp ce debutul în selecția oficială a fost cu filmul „7 vírgenes/7 Virgins” (2005), pentru care actorul Juan José Ballesta a câștigat Cochilia de argint pentru cel mai bun actor. Mai târziu au venit „After” (2009), nominalizat la trei premii Goya, și „Grupo 7/Unit 7” (2012), proiectat în secțiunea Made in Spain și nominalizat la Goya la 16 categorii.

Festivalul de Film de la San Sebastian este programat să aibă loc în perioada 16-24 septembrie.

Foto: sansebastianfestival

CITEȘTE ȘI: Festivalul de Film de la San Sebastian: Juliette Binoche va fi recompensată cu un premiu pentru întreaga carieră