Festivalul de Film de la San Sebastian: Juliette Binoche va fi recompensată cu un premiu pentru întreaga carieră

De: Nicoleta Lepădatu / 13.05.2022, 17:30
Festivalul de Film de la San Sebastian: Juliette Binoche va fi recompensată cu un premiu pentru întreaga carieră

Juliette Binoche este pe posterul oficial al celei de-a 70-a ediții a Festivalului de Film de la San Sebastian și va fi onorată cu premiul pentru întreaga carieră în luna septembrie, conform site-ului oficial.

„Câștigătoare a unui Premiu al Academiei pentru rolul său din „The English Patient” (Anthony Minghella, 1996), actrița franceză va vizita orașul pentru a patra oară pentru a primi unul dintre Premiile Donostia de anul acesta, ca recunoaștere a unei cariere extinse, în care a jucat aproape 75 de personaje, de la eroine care dețin putere până la ființe fragile sau personaje istorice, roluri dramatice și piese de comedie”, scrie pe site-ul festivalului.

Ceremonia de premiere va avea loc la Auditoriul Kursaal și va fi însoțită de o proiecție a „Both Sides of the Blade”, un film cu Juliette Binoche în rol principal, pentru care Claire Denis a câștigat premiul Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor la Festivalul de Film de la Berlin la începutul acestui an.

Afișul festivalului de anul acesta folosește un portret al lui Binoche realizat de fotografa Brigitte Lacombe, au spus organizatorii.

Festivalul San Sebastian va avea loc în perioada 16-24 septembrie în orașul spaniol.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Marion Cotillard va fi recompensată cu un premiu pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la San Sebastia

Juliette Binoche şi Ralph Fiennes vor juca din nou împreună, după succesul cu „The English Patient”