Marion Cotillard va fi recompensată cu un premiu pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la San Sebastian

De: Nicoleta Lepădatu / 24.08.2021, 19:13
Marion Cotillard va fi recompensată cu un premiu pentru întreaga carieră la Festivalul de Film de la San Sebastian

Marion Cotillard va fi recompensată cu un premiu onorific pentru întreaga carieră, luna viitoare, la Festivalul de Film de la San Sebastian, la ceremonia de deschidere, care va avea loc pe 17 septembrie.

Una dintre actriţe franceze contemporane cele mai cunoscute la nivel internaţional va primi un premiu Donostia la cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de la San Sebastian‟, conform unui comunicat remis de către organizatori. Premiul Donostia (numele basc al San Sebastian, oraş balnear din nordul Spaniei) a fost acordat pentru prima dată în 1986. Printre personalităţile cărora le-a fost atribuit anterior acest trofeu se numără Meryl Streep, Richard Gere şi Robert De Niro.

Organizatorii festivalului au justificat alegerea prin faptul că Marion Cotillard a strălucit în producţii europene şi americane, jucând roluri dramatice, comice şi de acţiune cu egal talent”.

Marion Cotillard, în vârstă de 45 de ani, a devenit star mondial după interpretarea rolului Edith Piaf în filmul „La Môme” (2007), care i-a adus mai multe trofee: Oscar, Glob de Aur, Bafta şi César.

Premiul Donostia va fi acordat anul acesta pentru întreaga carieră şi actorului şi producătorului Johnny Depp. Alegerea sa a stârnit polemici, după ce a fost acuzat de violenţă domestică şi a pierdut procesul contra tabloidului The Sun care a scris că a agresat-o pe fosta soţie Amber Heard.

Festivalul Internaţional de Film de la San Sebastian, creat iniţial pentru a recompensa filmele în limba spaniolă, a devenit un eveniment important în lumea cinematografiei, numărându-se între evenimentele de clasă A. Ediţia a 69-a a acestuia se va desfăşura între 17 şi 25 septembrie.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Filmul „Annette”, cu Marion Cotillard, deschide Festivalul de la Cannes 2021