Filmul „Annette”, cu Marion Cotillard, deschide Festivalul de la Cannes 2021

De: Ana Obretin / 19.04.2021, 12:23
Filmul

Filmul „Annette”, cu Marion Cotillard și Adam Driver, în regia lui Leos Carax, va deschide cea de-a 74-a ediție a Festivalului de la Cannes, pe 6 iulie.

Cu o acțiune situată în contemporanul Los Angeles, „Annette” spune povestea unui cuplu perfect superficial: Henry (Driver), un actor de stand-up comedy cu un simț al umorului ascuțit, și Ann (Cotillard), o cântăreață celebră. Dar, odată cu nașterea primului lor copil, Annette, ambele vieți se vor schimba pentru totdeauna. În film mai joacă Simon Helberg, iar coloana sonoră aparține duoul rock-pop Sparks.

„Annette” este primul lungmetraj al lui Carax de la hitul devenit cult din 2012 „Holy Motors”, care a avut premiera tot la Cannes. Excentricul cineast francez este cunoscut pentru filme precum „Boy Meets Girl” (1984), „Bad Blood” (1986) și „The Lovers on the Bridge” (1991), ultimele două cu Juliette Binoche și Denis Lavant. Drama sa „Pola X”, cu Catherine Deneuve și regretatul Guillaume Depardieu, a fost prezentată la Cannes în 1999, potrivit The Hollywood Reporter.

„‘Annette’ este darul la care sperau iubitorii de cinema, muzică și cultură, unul la care tânjeam în ultimul an”, a comentat președintele prestigioasei manifestări, Pierre Lescure. 

Din cauza pandemiei, Festivalul de Film de la Cannes are loc mai târziu decât în mod obișnuit, în perioada 6 – 17 iulie. Regizorul american Spike Lee va fi președintele juriului competiției oficiale, care va desemna câștigătorul marelui trofeu Palme d’Or. 

CITEȘTE ȘI: Festivalul de Film de la Cannes, amânat două luni, până în iulie

Curiozitate: Ce crezi că se întâmplă cu covorul roşu după Cannes

Salma Hayek, pauză la masă la Cannes! Ce a putut să mănânce actriţa

Foto: Profimedia Images