Juliette Binoche şi Ralph Fiennes vor juca din nou împreună, după succesul cu „The English Patient”

De: Nicoleta Lepădatu / 29.04.2022, 07:56
Juliette Binoche şi Ralph Fiennes vor juca din nou împreună, după succesul cu „The English Patient”

Co-starurile filmului „The English Patient”, Juliette Binoche şi Ralph Fiennes, vor juca din nou împreună în „The Return”, în regia lui Uberto Pasolini, o adaptare după „Odiseea” care spune povestea întoarcerii din război a lui Ulise, conform publicației Variety.

Filmul va fi o ecranizare originală a epopeii lui Homer, cu un scenariu scris de John Collee („Master & Commander”) şi Edward Bond, nominalizat la Oscar pentru colaborarea sa la filmul „Blow-Up”, al lui Michelangelo Antonioni.

În „The Return” Ulise, jucat de Ralph Fiennes, revine după 20 de ani pe ţărmurile insulei sale Itaca, slăbit şi de nerecunoscut. Regele s-a întors în sfârşit acasă, însă multe lucruri s-au schimbat în regatul lui după ce a plecat să lupte în războiul troian. Iubita lui soţie, Penelopa – interpretată de Juliette Binoche -, este prizonieră în propria casă, fiind presată de mulţi peţitori ambiţioşi să îşi aleagă un nou soţ, care să devină noul rege al insulei. Fiul lor, Telemah, care a crescut fără tată, riscă să fie ucis de peţitori, care îl văd ca pe un obstacol în calea planurilor lor de a o cuceri pe Penelopa şi, implicit, regatul.

Ulise s-a schimbat la rândul lui. Marcat de experienţa războiului, el nu mai este războinicul neînfricat de care îşi aminteşte poporul său. Este nevoit totuşi să îşi înfrunte trecutul pentru a redescoperi tăria de care are nevoie pentru a-şi salva familia şi a recuceri iubirea pe care a pierdut-o.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Festivalul de Film de la Berlin 2022: Pelicule cu Juliette Binoche, Emma Thompson, Mark Rylance și Asia Argento, în competiție

James Cameron a prezentat primele imagini din „Avatar 2” și a dezvăluit titlul oficial al filmului