Filme: Top 3 cele mai bune perechi actor/regizor din istorie

De: Adrian Popa / 17.03.2022, 13:52
Filme: Top 3 cele mai bune perechi actor/regizor din istorie

Între unii actori și regizori s-a creat o conexiune atât de puternică încât cei doi au realizat multe filme împreună. Unele dintre aceste perechi sunt legendare. Nu întotdeauna cei doi parteneri au fost, însă, prieteni în afara platourilor de filmare.

Sunt cunoscute tensiunile dintre regizorul Werner Herzog și imprevizibilul actor german Klaus Kinski. Regizorul a recunoscut că în timpul filmărilor la „Aguirre: the Wrath of God” s-a gândit serios să îl omoare pe actor, dar incidentul nu a pus punct colaborării dintre cei doi. Au urmat și alte proiecte. Cei doi au lucrat împreună la cinci filme.

Vă prezentăm cele mai bune perechi actor/regizor din istoria cinematografiei, ținând cont de succesul filmelor realizate, premiile obținute și faima protagoniștilor.

3. Frații Coen și Frances McDormand

Joel Coen și Francis McDormand

Frances McDormand este o actriță legendară, iar mare parte din faima ei se datorează colaborărilor avute cu frații Coen. Actrița face parte din clubul select al actorilor cu trei Oscaruri primite pentru roluri principale (are patru în total).

McDormand s-a căsătorit în 1984 cu Joel Coen, iar cei doi soți au îmbinat apoi utilul cu plăcutul. În același an, cei doi frați debutau ca regizori, cu „Blood Simple”, care o avea pe Frances McDormand în distribuție.

Au urmat alte colaborări notabile: „Raising Arizona”, „Fargo”, „The Man Who Wasn’t There” sau „Burn After Reading”.

2. Martin Scorsese și Leonardo DiCaprio

Martin Scorsese și Leonardo DiCaprio

Cei doi s-au potrivit, din punct de vedere profesional, de la primul contact. Au realizat împreună cinci filme extraordinare: „Gangs of New York”, „The Aviator”, „The Departed”, „Shutter Island” și „The Wolf of Wall Street”.

Mulți oameni cred că cei doi nu au fost răsplătiți cum se cuvine, cu premii, pentru munca lor. Deși aceasta nu este neapărat o măsură pentru talentul unui profesionist de la Hollywood, cei doi au în vitrină doar câte o statuetă Oscar.

Despre relația cu DiCaprio, Scorsese a spus că este la fel de vitală ca cea pe care o are cu legendarul actor Robert De Niro.

1. Martin Scorsese și Robert DeNiro

E greu de găsit o pereche actor/regizor mai bună decât aceasta. Printre roadele colaborării lor (10 în total) se numără capodopere ale cinematografiei, precum „Goodfellas”, „Taxi Driver”, „Casino” sau „Raging Bull”. Numele celor doi se numără printre cele mai apreciate din istoria cinematografiei.

De Niro i-a fost prezentat lui Scorsese de către un alt mare regizor, Brian De Palma, care a colaborat cu actorul pe când acesta avea 20 de ani, în „The Wedding Party”. Primul film regizat de Scorsese și cu De Niro în distribuție a fost „Mean Streets” din 1973.

Actorul și regizorul au dezvoltat, de-a lungul timpului, o relație foarte apropiată și în afara platourilor de filmare. „Mă consider foarte norocos că am avut o relație atât de lungă cu el”, a declarat De Niro pentru revista People.

Foto: Profimedia Images

Citește și: Cinci regizori de succes care au impresionat și în fața camerei