Premiile Oscar: Singurele trei staruri care au câștigat trei trofee pentru roluri principale

De: Adrian Popa / 07.02.2022, 15:07

Sunt doar trei staruri, două femei și un bărbat, care au câștigat de cel puțin trei ori premiul Oscar la categoria cel mai bun actor într-un rol principal. Aceasta este o performanță extraordinară.

Vedeta cu cele mai multe premii Oscar din istorie, patru, toate primite la categoria cea mai bună actriță într-un rol principal, este legendara Katharine Hepburn. Ea a primit trofeele pentru: „Morning Glory” (1933), „Guess Who’s Coming to Dinner” (1967), „The Lion in Winter” (1968) și „On Golden Pond” (1981). Actrița a fost niminalizată de 14 ori în carieră.

Katharine Hepburn

Trei premii Oscar pentru roluri principale are și Frances McDormand. Filmele care i-au adus trofeele sunt: „Fargo” (1996), „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” (2017) și „Nomadland” (2020). Performanțele ei sunt impresionante, ținând cont de faptul că a fost nominalizată de „doar” șase ori în carieră.

Frances McDormand

Tot cu o rată de succes de 50% – trei Oscaruri din șase nominalizări – se mândrește britanicul Daniel Day-Lewis, acum retras din activitate. El a primit trofeele, toate pentru roluri principale, în urma interpretărilor excepționale din: „My Left Foot” (1989), „There Will Be Blood” (2007) și „Lincoln” (2012).

Daniel Day-Lewis și Jodie Foster

Alături de cei trei mai fac parte din clubul select al actorilor cu trei Oscaruri actorii: Meryl Streep, Jack Nicholson, Ingrid Bergman și Walter Brennan (în acest caz toate pentru roluri secundare)

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI:

Premiile Oscar: Unii dintre cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit râvnitul trofeu

Cinci titluri controversate care au primit Oscarul pentru cel mai bun film