Filmul „Adio, proștilor!”, câștigător a șapte premii César, din 9 iulie în cinema

De: Nicoleta Lepădatu / 05.07.2021, 15:39
Filmul „Adio, proștilor!”, câștigător a șapte premii César, din 9 iulie în cinema

Marele câștigător al Premiilor César 2021, „Adio, proștilor!”/ „Adieu les cons!”, în regia lui Albert Dupontel, cu Virginie Efira, numită regina comediei în Franța, în rolul principal, ajunge în cinematografe din 9 iulie.

Comedia cu accente noir urmărește povestea lui Suze Trappet (Virginie Efira), o femeie care află că a dezvoltat o maladie autoimună în stadiu terminal și pornește în căutarea fiul ei născut în perioada adolescenţei – la care a renunţat imediat după naştere, la presiunea familiei. În nebuneasca investigație, ea se intersectează cu Jean-Baptiste Cuchas, jucat de Albert Dupontel, un bărbat care suferă de o stare acută de extenuare psihică, și Serge Blin (Nicolas Marié), un arhivist orb, de un entuziasm excesiv. Neobișnuitul trio se aventurează într-o călătorie hilară și plină de peripeții pentru a găsi copilul de mult pierdut al lui Suze.

Lansat în toamna anului trecut în Franța, „Adio, proștilor!”/ „Adieu les cons!” a reunit 700.000 de spectatori în prima săptămână de proiecţii, întrerupte brusc de decretarea lockdown-ului. Odată cu redeschiderea cinematografelor din Franța în luna mai a acestui an, a fost relansat pe marile ecrane ocupând un loc fruntaș în box office, până în acest moment având peste 3 milioane de spectatori.

Din cauza pandemiei, filmul a beneficiat de lansări în doar câteva țări europene (Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Ucraina), în special în cadrul unor festivaluri de film, precum și în Australia, Canada, Rusia și Singapore.

În primăvara acestui an, filmul a dominat scena Premiilor César, adjudecându-și șapte trofee din 12 nominalizări la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (Albert Dupontel), Cel mai bun actor în rol secundar (Nicolas Marie), Cel mai bun scenariu original, Cea mai bună imagine, Cele mai bune decoruri şi Premiul César al liceenilor.

Foto: Independența Film

CITEȘTE ȘI: „Adieu les cons”, marele câștigător la premiile Cesar; protest nud pentru artă, pe scena galei