Filmul biografic „Back to Black”, despre Amy Winehouse, va fi regizat de Sam Taylor-Johnson („Fifty Shades of Grey”)

De: Nicoleta Lepădatu / 12.07.2022, 16:35
Filmul biografic „Back to Black”, despre Amy Winehouse, va fi regizat de Sam Taylor-Johnson („Fifty Shades of Grey”)

Regizoarea britanică Sam Taylor-Johnson a fost selectată să fie la cârma filmul biografic despre regretata cântăreață și compozitoare Amy Winehouse.

Studiocanal se află în spatele proiectului, intitulat „Back to Black”. Matt Greenhalgh a scris scenariul, cu detalii exacte ale intrigii momentan necunoscute. Castingul pentru rolul lui Amy Winehouse este de așteptat să înceapă în curând.

Cântăreața câștigătoare a unui Grammy este cunoscută pentru cel de-al doilea album al ei „Back to Black”, care a inclus, printre altele, înregistrările de top „Rehab” și „You Know I’m No Good”. Cântăreața, care s-a luptat cu dependența de droguri și alcool, a murit la vârsta de 27 de ani din cauza intoxicației cu alcool.

Studiocanal produce împreună cu Alison Owen și Debra Hayward, alături de Tracey Seaward.

Cariera și moartea lui Amy Winehouse au fost subiectul documentarului „Amy” al lui Asif Kapadia, care a câștigat Oscarul pentru cel mai bun documentar la Premiile Academiei în 2016. A existat și un documentar BBC din 2021, „Reclaiming Amy”, care a marcat zece ani de la moartea artistei.

Sam Taylor-Johnson a regizat primul episod al francizei „Fifty Shades of Grey”. Celelalte credite ale lui Taylor-Johnson includ „Nowhere Boy” și „A Million Little Pieces”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Amy Winehouse: Un film despre ultimii ani din viață, în pregătire