Fiul prințesei Eugenie nu va primi un titlu regal

De: Ana Obretin / 11.02.2021, 11:42
Fiul prințesei Eugenie nu va primi un titlu regal

Fiul prințesei Eugenie a Marii Britanii, care s-a născut marți, nu va primi niciun titlu regal, ceea ce înseamnă că va fi scutit de angajamente oficiale.

Nepoata reginei Elizabeth a II-a a decis să se concentreze mai degrabă pe viața de familie și pe cariera ei – este directoarea unei galerii de artă din Londra – decât să-și asume îndatoriri regale în viitor și își dorește același lucru pentru copilul ei, al cărui nume nu a fost deocamdată făcut public.

Băiatul, primul copil al prințesei în vârstă de 30 de ani și al soțului ei, Jack Brooksbank, este totuși al 11-lea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, după prințului moștenitor Charles, prințul William și copiii săi, George, Charlotte și Louis, prințul Harry și fiul său, Archie, prințul Andrew, prințesa Beatrice și Eugenie. Fiul cel mic al reginei, prințul Edward, a ajuns în prezent pe locul al 12-lea.

Regina poate să îi acorde un titlu celui de-al nouălea strănepot al ei, dar nu o va face dacă nu i se va cere, potrivit surselor citate de Daily Mail.

Decizia prințesei nu este una fără precedent. Vărul ei, prințul Harry, a decis același lucru pentru fiul pe care îl are ci fosta actriță americană Meghan Markle.

CITEȘTE ȘI: Prințesa Eugenie a Marii Britanii a devenit mamă 

Foto: Profimedia Images