Prințesa Eugenie a Marii Britanii a devenit mamă

De: Ana Obretin / 10.02.2021, 10:49
Prințesa Eugenie a Marii Britanii a devenit mamă

Prințesa Eugenie a Marii Britanii și soțul ei, Jack Brooksbank, au devenit părinți pentru prima dată. Băiețelul este al nouălea strănepot al reginei Elizabeth a II-a și al prințului Philip.

„Alteța sa regală, prințesa Eugenie, a născut un fiu astăzi, 9 februarie 2021, la 8.55 dimineața, la Spitalul Portland. Jack Brooksbank a fost prezent la naștere”, este mesajul publicat pe contul oficial de Twitter al familiei regale.

Regina s-a declarat „încântată”, la fel și străbunicul, ducele de Edinburgh, bunicii, ducele Andrew de York și Sarah, ducesă de York, și părinții tatălui, se arată în același comunicat. 

Prințesa Eugenie s-a căsătorit cu Jack Brooksbank pe 12 octombrie 2018, într-o ceremonie care a avut loc la Capela Saint George de la Castelul Windsor. Eugenie este fiica cea mică a prințului Andrew, al doilea fiu al reginei Elisabeth. Ea ocupă locul al zecelea în ordinea succesiunii la tronul britanic, după sora ei mai mare, Beatrice.

Regina Elisabeth are nouă strănepoți, cinci cu titluri regale și patru fără. Printre cei cu titluri regale se numără copiii prințului William și ai ducesei Catherine, prințesa Charlotte, prințul Louis și prințul George, acesta din urmă fiind al treilea în ordinea de succesiune, după tatăl său și bunicul, prințul moștenitor Charles.

CITEȘTE ȘI: Actrița Emma Roberts a devenit mamă 

Foto: Profimedia Images