„Folklore”, albumul lui Taylor Swift, este materialul discografic al anului 2020

De: Ana Obretin / 06.01.2021, 09:56

„Folklore”, cel de-al optulea album de studio al cântăreței pop americane Taylor Swift, a fost desemnat materialul discografic al anului 2020. 

Publicația Rolling Stone, care deja plasase “Folklore” pe primul loc în topul celor mai bune albume ale anului trecut, vine acum și cu cifre cu ajutorul cărora să își sprijine afirmațiile. În 2020, “Folklore”, care a avut parte de o lansare surpriză în iunie, a fost vândut în 2,3 milioane de unități. 

Taylor Swift a primit pentru “Folklore” cinci nominalizări la premiile Grammy 2021, inclusiv la categoriile “cel mai bun album al anului” și “cel mai bun album pop”. 

La nivel general, Swift are cinci albume incluse în Topul 200 realizat de Rolling Stone, inclusiv cel mai recent, “Evermore”, lansat la începutul lunii decembrie și plasat pe poziția 63. 

Singurul artist cu mai multe albume în Topul 200 este Drake, cu șase, “Dark Lane Demo Tapes” fiind cel mai bine poziționat, pe locul 20.

Pe poziția a doua în Top 200 se află “My Turn”, al lui Lil Baby, cu 2,1 milioane de unități. 

Topul 5 este completat de albumul postum al lui Pop Smoke, “Shoot for the Stars Aim for the Moon”, cu aproape 2 milioane de unități, de “After Hours”, al lui The Weeknd, și de “Legends Never Die”, un alt material postum, al rapperului Juice WRLD. 

CITEȘTE ȘI: Albumul “Evermore” al lui Taylor Swift, vândut în peste un milion de copii în prima săptămână

FOTO: Profimedia