Foștii membri Nirvana au înregistrat „muzică frumoasă”, dar pe care n-o vor lansa niciodată

De: Loredana Toma / 11.06.2021, 15:15
Foștii membri Nirvana au înregistrat

Foștii membri ai trupei Nirvana au înregistrat piese noi și frumoase, dar nu se gândesc să le lanseze vreodată. Într-un interviu acordat realizatorului de radio Howard Stern, de la Sirius XM, Dave Grohl, liderul trupei Foo Fighters, a povestit cum el și basistul Krist Novoselic, împreună cu Pat Smear, încă se mai întâlnesc pentru sesiuni de înregistrări muzicale și, ocazional, acestea se încheie cu crearea de melodii noi.

“Ne place să ne întâlnim și să ne distrăm făcând muzică”

“Krist Novoselic este pilot și își conduce propriul avion. El locuiește în vestul Americii și, de fiecare dată când vine prin Los Angeles, ne face plăcere să ne revedem și să luăm cina împreună”, a spus Grohl.

„Cel mai recent când a fost în Los Angeles, eu am pregătit cina pentru amândoi și apoi ni s-a alăturat și Pat. Ne place să petrecem timp împreună și, dacă se întâmplă să mai fie și instrumente muzicale în preajmă sau dacă vreun studio este disponibil, ne apucăm de muzică, pur și simplu. Nu facem muzică de tipul hiturilor Nirvana, însă ne place să ne mai jucăm câte puțin. Și câteodată, când ne jucăm, se întîmplă să iasă muzică bună, iar, dacă suntem în studio, înregistrăm direct. Așa că, am înregistrat muzică foarte frumoasă doar că n-am făcut niciodată nimic cu ea. Este mai mult un fel de muzică pentru noi, ca între prieteni, nu înseamnă niciun fel de reuniune oficială”, a concluzionat Grohl.

Cei trei prieteni s-au reunit pe scenă în câteva ocazii, de când liderul trupei, Kurt Cobain, s-a sinucis, în 1994. Eu au cântat împreună la ceremonia de includere în Rock And Roll Hall Of Fame, din aprilie 2014.

Artistul a mai precizat și că nu au un solist anume. “Eu doar cânt la tobe. Nu avem un cântăreț dedicat. Doar înregistrăm partea instrumentală, fără nicio presiune pe niciunul dintre noi. Este mai mult pentru propria noastră distracție și relaxare”, a mai spus el, potrivit nme.com.

CITEȘTE ȘI: O piesă în stilul Nirvana produsă de inteligența artificială sună “deranjant de realist”

Nirvana relansează albumul „In Utero”

Coperta albumului „Nevermind” al trupei Nirvana, interzisa pe Facebook

Foto: Profimedia Images