Fotografii unice cu David Bowie, lansate pentru ce ar fi fost a 74-a aniversare

De: Loredana Toma / 05.01.2021, 18:41
Fotografii unice cu David Bowie, lansate pentru ce ar fi fost a 74-a aniversare

Zebra One Gallery, o galerie de artă londoneză, va expune trei fotografii rare cu David Bowie, pentru a marca ceea ce ar fi trebuit să fie a 74-a aniversare a artistului, pe 8 ianuarie. Cele trei imagini au fost realizate în cadrul unei sesiuni foto la care artistul a participat în anul 1995, iar lansarea lor vine ca un cadou pentru fani.

Bowie apare înfășurat în diverse bandaje și suspendat de tavan. Ședința foto a avut loc în Los Angeles și a fost realizată de fotograful Kate Garner. Aceste trei fotografii sunt singurele care au fost recuperate după ce întreaga sa colecție i-a fost furată, în urmă cu 12 ani. Din întâmplare, aceste trei fotografii au fost salvate pentru că unul dintre prietenii lui Kate Garner a păstrat în studioul său din Londra o serie de printuri și negative din sesiunea foto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Garner (@kategarnerimages)


Kate Garner: Bowie era atât de șarmant încât era greu să-i reziști

Într-una dintre fotografii, Bowie, care avea 47 de ani pe atunci, apare suspendat într-un tub, îmbrăcat în negru și cu picioarele goale. În altă imagine, artistul nu poartă tricou și a fost fotografiat din profil.

Kate Garner își amintește momentele sesiunii foto spunând că, deși n-a fost niciodată un fan al lui Bowie, a descoperit în el “unul dintre cei mai frumoși oameni pe care i-a cunoscut vreodată”.

“Era incredibil de șarmant. Mi-a arătat chiar și niște picturi și fotografii și mi-a cerut părerea despre ele. Acest șarm, alături de frumusețea lui, făceau să-i reziști cu greu”, a declarat Garner. Totodată, a menționat că i-a fost foarte ușor să lucreze cu el. Singura cerință a lui Bowie a fost ca, pentru poza fără tricou, să-l fotografiez din spate, pentru că avea scolioză”. Fotografiile fuseseră realizate pentru două reviste diferite, Esquire și Raygun.

David Bowie a decedat pe 10 ianuarie 2016, după o luptă de 18 luni cu un cancer la ficat. A murit la două zile după ce a lansat cel de-al 25-lea album de studio, “Blackstar”, care a coincis cu împlinirea a 69 de ani.

A fost căsătorit cu fotomodelul Iman încă din 1992 până când moartea i-a despărțit.

CITEȘTE ȘI Documentare muzicale costisitoare și așteptate cu nerăbdare în 2021

FOTO: Profimedia