Documentare muzicale costisitoare și așteptate cu nerăbdare în 2021

De: Loredana Toma / 01.01.2021, 12:00
Documentare muzicale costisitoare și așteptate cu nerăbdare în 2021

Documentarele muzicale au renăscut și continuă și în 2021 să-și facă apariția în număr mare. De-a lungul anilor, lansarea unor filme precum “Amy” și “Searching For Sugar Man” au lansat o tendință care apoi s-a amplificat, datorită cererii din partea serviciilor de streaming.

Anul acesta au fost lansate documentare care au fost foarte bine primite de public și critică, precum:” Laurel Canyon”, “The Beastie Boys Story”, “The Nine Lives of Ozzy Osbourne”, “The Go-Go’s, Creem: America’s Only Rock ’n’ Roll Magazine”,” The Changin’ Times of Ike White”, “Coachella: 20 Years In the Desert”, “The Bee Gees: How You Can Mend a Broken Heart” și “ All I Can Say”, semnat Blind Melon.

În timp ce unele documentare se folosesc doar de anumite nume cunoscute pentru a-și face publicitate, există producții care chiar și-au luat atribuțiile în serios și au relatat foarte bine viețile artiștilor.

Printre cele mai așteptate în 2021 sunt documentarele despre Billie Eilish și The Beatles, dar mai sunt și altele cu potențial.

Mai jos este o scurtă listă cu documentare care ar putea să facă valuri în 2021:

„Billie Eilish: The World’s A Little Blurry”

Documentarul despre Eilish este unul despre adolescenta fenomen care a reușit să devină faimoasă pe de-o parte datorită muzicii sale și pe de altă parte datorită atitudinii nonconformiste. Filmul este regizat de R.J. Cutler și va fi lansat în februarie 2021, pe Apple Tv+ . Canalul de streaming a plătit în jur de 26 milioane de dolari pentru difuzarea filmului despre Eilish.

CITEȘTE ȘI: Documentarul despre Billie Eilish, “The World’s A Little Blurry”, lansat în februarie 2021

„Rihanna”

Billie Eilish nu este singura pentru care canalele de streaming plătesc milioane de dolari pentru a obține drepturile de difuzare. Rihanna va avea și ea filmul său, în regia lui Pete Berg și care va fi disponibil pe Amazon, după ce platforma de streaming a plătit cam aceeași sumă pentru difuzare. Documentarul a avut nevoie de patru ani și 1.200 de ore de filmări pentru a fi gata de lansare și include detalii despre viața Rihannei ca artistă, actriță și antreprenor  (artista deține linia de cosmetice Fenty).

„The Beatles: Get Back”
\

Acesta este un documentar care va avea lansarea pe 27 august 2021 și este rezultatul a 56 de ore de înregistrări video inedite cu trupa, datând din perioada 2 – 31 ianuarie 1969, compilate și restaurate. De asemenea, au fost folosite peste 150 de ore de înregistrări audio care nu au mai fost făcute publice până în prezent, potrivit Deadline. Filmul este regizat de Peter Jackson și este varianta opusă a lui “Let It Be”, din 1970, regizat de Michael Lindsay-Hogg, care a fost perceput drept “puțin cam melancolic”.

CITEȘTE ȘI: Regizorul Peter Jackson a dezvăluit primele imagini din documentarul despre The Beatles

Paul McCartney x Rick Rubin

“The Beatles: Get Back” nu este singurul proiect în care este implicat Paul McCartney. Muzicianul a făcut echipă cu producătorul Rick Rubin pentru o miniserie de 6 episoade care încă nu au primit un titlu oficial. Proiectul descrie un turneu magic și misterios al lui McCartney și include filmări personale nelansate până acum.

„Tina Turner”

Filmul este povestea artistei de pe vremea The Ike & Tina Turner și până când aceasta a ajuns una dintre cel mai bine vândute artiste solo din lume. Povestea este spusă incluzând și căsătoria sa tumultuoasă. Filmul conține interviuri cu Turner, cu prieteni și colaboratori de-ai săi și imagini nevăzute până acum.

Alte documentare pregătite pentru 2021 sunt: “The Sparks Brothers”, “Summer Of Soul (…Or, When The Revolution Could Not Be Televised)” , “Hip Hop Uncovered / Outlaw: The Saga of Afeni & Tupac Shakur” și “Little Richard”.

FOTO: Profimedia